topBanner
Jordnötskyckling

Jordnötskyckling

med quinoasallad och koriander

Barnvänlig

Och priset som kökets mästerkock går till…. Ha skoj med barnen medan ni lagar indiskt i kväll! Denna kycklingrätt smaksätter du med en rostad indisk kryddblandning som är fullpackad med smak. Den serveras med en smaskig jordnötssås som är busenkel att röra ihop, och den fräscha quinoasalladen är ett mättande komplement för både stora och små magar.

Taggar:Snabb
Allergener:jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Quinoa

2 st

Tomat

1 st

Gurka

1 st

Morot

1 st

Lime

1 påse

Koriander

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

3 g

Goan xacuti

2 påse

Jordnötssmör

(Innehållerjordnötter)

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

200 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2705 kJ
Energi (kcal)647 kcal
Fett29 g
varav mättat7 g
Kolhydrater46 g
varav socker12 g
Protein46 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en medelstor kastrull.

Tillsätt quinoa och låt koka på medelvärme i 10-12 min.

2

Grovhacka tomat och gurka.

Riv morot.

Riv limezest tills du har en generös nypa. Dela sedan limen i klyftor.

Grovhacka koriander.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba limen innan du river zesten.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingstrimlorna och goan xacuti i 3-4 min, eller tills kycklingen har fått en fin yta och är genomstekt.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Tillsätt jordnötssmör, kycklingbuljong, vatten* (se ingredienslistan) och en generös skvätt limejuice och blanda runt väl.

Koka på medelhög värme i 3-4 min, eller tills jordnötssåsen har tjocknat något.

5

Blanda tomater, gurka, morotsriv och en generös nypa limezest med quinoan i en bunke när den är färdigkokt.

Pressa över en skvätt limejuice, krydda med en nypa salt och peppar och blanda salladen igen.

6

Fördela quinoasallad och jordnötskyckling mellan era tallrikar.

Garnera med koriander och servera med resterande limeklyftor vid sidan av.