Skip to main content
Japansk nötfärsbowl

Japansk nötfärsbowl

med syltad lök och asiatisk majonnäs

4.3
(554)

Skäm bort dina smaklökar på en kulinarisk resa österut med vår japanska nötfärsbowl. Vi gör den på ingefärsris och stekt nötfärs med grönsaker i asiatisk woksås. Vi toppar vår härliga bowl med snabbsyltad rödlök, kålrabbi, sesamfrön och asiatisk majonnäs!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Mjölkfri
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Sesam
Soja
Vete
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

150 g

Jasminris

1 st

Pak choi

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

2 tsk

Ingefära

½ st

Kålrabbi, vit

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

½ st

Lök

1 st

Morot

5 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till kött

Näringsvärden

Energi (kJ)3346 kJ
Energi (kcal)800 kcal
Fett35.5 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater92.3 g
varav socker19.9 g
Kostfiber7.1 g
Protein35.1 g
Salt4.4 g
Potassium258.8 mg
Calcium58.4 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Riv ingefära (oskalad) fint.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Sylta rödlök
2

Skär lök i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål.

Vänd lök i lagen och ställ åt sidan.

Häll av lagen innan servering. 

Förbered råvaror
3

Riv morot (oskalad) grovt.

Grovhacka pak choi.

Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tjocka stavar.

Förbered vitlök
4

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp en skvätt olivolja i stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vitlök i 1 min, eller tills väldoftande.

Stek färs och grönsaker
5

Tillsätt nötfärs, salt och en nypa peppar till stekpannan och stek i 3–4 min, eller tills nästan genomstekt.

Tillsätt morot och pak choi och stek i ytterligare 2 min.

Tillsätt woksås och vatten. Stek under omrörning i 30 sek, eller tills färsen är täckt av sås.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. 

Toppa med köttfärs, syltad lök och kålrabbi.

Garnera med sesamfrön och ringla över asiatisk majonnäs.