Italiensk grillostpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk grillostpasta

Italiensk grillostpasta

med stekta körsbärstomater och chiliflakes

Vi hoppas att ni är hungriga, för om under en halvtimme kan ni njuta av en stor skål fylld med en massa gott. Vi lagar en underbar sås med grädde, körsbärstomater, lök, tomatpuré och massor av härliga kryddor. För att göra det enkelt blandar vi rigatoni, stekt grillost och den ljuvliga såsen i stekpannan, och så är maten färdig.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

½ st

Rödlök

125 g

Körsbärstomater

1 st

Vitlöksklyfta

1 burk

Tomatpuré

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Vitlöksflörter

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½ g

Chiliflakes

1 portionspåse

Oregano

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3687 kJ
Energi (kcal)881 kcal
Fett45.7 g
varav mättat30.8 g
Kolhydrater78.6 g
varav socker13.6 g
Protein39.5 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills "al dente".

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. 

Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 

TIPS: "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.  

Stek grillost
2

Under tiden, tärna grillost i 2 cm stora bitar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek grillost i 6–7 min, eller tills gyllene. Lägg över på en tallrik.

Förbered grönsaker
3

Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Halvera körsbärstomater.

Finhacka eller pressa vitlök.

Plocka oreganoblad.

Koka sås
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelvärme. Stek lök och vitlök i 2–3 min, tills löken är genomskinlig. 

Tillsätt tomatpuré och Vitlöksflörter, och stek i 1 min. 

Rör i matlagningsgrädde, körsbärstomater, grönsaksbuljong, hälften av oreganobladen, en nypa chiliflakes [1/2 paket, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och sjud tills pastan är färdigkokt, ca 1–2 min.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt pasta
5

Tillsätt färdig pasta och sparat pastavatten till stekpannan med sås. Sjud i 1–2 min, tills såsen har tjocknat något.

Smaka av med salt och peppar.

Ta av från värme och rör i grillost.

Servera
6

Lägg upp grillostpasta i skålar.

Garnera med resterande oreganoblad och en nypa chiliflakes.