HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconIndisk Räkcurry
topBanner
Indisk räkcurry

Indisk räkcurry

med varmt bröd och färsk koriander

I december behöver vi härlig mysmat, och kvällens recept kommer att slukas av hela familjen. Ikväll gör vi nämligen en värmande och spicy räkcurry med morot, ingefära, sojasås och kokosmjölk. Vi serverar vår indiska curry med fluffigt ris, varma bröd och färsk koriander.

Taggar:Lättlagad
Allergener:KräftdjurSulfiterVeteSojaGlutenSenapÄggSesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmatiris

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

1 st

Lök

2 st

Morot

150 g

Räkor

(InnehållerKräftdjur, SulfiterKan innehållaMjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

200 ml

Kokosmjölk

12.5 ml

Sojasås

(InnehållerVete, Soja, Gluten)

60 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

1 portionspåse

Koriander

5 g

Ginger Ninja

(InnehållerSenap, Ägg)

2 st

Matbröd

(InnehållerVete, Gluten, Sesam)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

2 msk

Olivolja (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)1091 kcal
Energi (kJ)4566 kJ
Fett37 g
varav mättat19 g
Kolhydrater150.17 g
varav socker15.9 g
Protein36.83 g
Salt6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220ºC/200°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Riv ingefära. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka lök. Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar. Skölj spenat. Grovhacka räkor på en separat skärbräda.

 

3

Placera bröd på gallret i ugnen, och baka i ugnen tills uppvärmt, 7-9 min.

 

4

Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Fräs Ginger Ninja i 30 sek. Tillsätt olivolja [1 msk | 2 msk], ingefära, lök, morot och vitlök. Stek tills morot är mjuk, 3-4 min. Tillsätt kokosmjölk och sojasås [½ paket, 2P], och koka upp. Sänk till medelvärme, tillsätt räkor till curryn, och sjud i 3-4 min.

 

5

Finhacka koriander. Rör ner spenat i curryn, tills mjuknat. Krydda med salt. Rör om i ris med en gaffel.

6

Lägg upp ris i skålar och toppa med räkcurry. Garnera med koriander, och servera med bröd.