topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk räkcurry

Indisk räkcurry

med varmt bröd och färsk koriander

I december behöver vi härlig mysmat, och kvällens recept kommer att slukas av hela familjen. Ikväll gör vi nämligen en värmande och spicy räkcurry med morot, ingefära, sojasås och kokosmjölk. Vi serverar vår indiska curry med fluffigt ris, varma bröd och färsk koriander.

Taggar:
Lättlagad
Allergener:
Kräftdjur
Sulfiter
Vete
Soja
Gluten
Senap
Ägg
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmatiris

2

Vitlöksklyfta

1

Ingefära

1

Lök

2

Morot

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

200

Kokosmjölk

12.5

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Koriander

5

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

2

Matbröd

(Innehåller Sesam, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

2

Olivolja (steg 4)

½

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1091 kcal
Energi (kJ)4566 kJ
Fett37 g
varav mättat19 g
Kolhydrater150.17 g
varav socker15.9 g
Protein36.83 g
Salt6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Sätt ugnen på 220ºC/200°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Riv ingefära. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka lök. Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar. Skölj spenat. Grovhacka räkor på en separat skärbräda.

 

Värm bröd
3

Placera bröd på gallret i ugnen, och baka i ugnen tills uppvärmt, 7-9 min.

 

Koka curry
4

Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Fräs Ginger Ninja i 30 sek. Tillsätt olivolja [1 msk | 2 msk], ingefära, lök, morot och vitlök. Stek tills morot är mjuk, 3-4 min. Tillsätt kokosmjölk och sojasås [½ paket, 2P], och koka upp. Sänk till medelvärme, tillsätt räkor till curryn, och sjud i 3-4 min.

 

Tillsätt spenat
5

Finhacka koriander. Rör ner spenat i curryn, tills mjuknat. Krydda med salt. Rör om i ris med en gaffel.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med räkcurry. Garnera med koriander, och servera med bröd.