Indisk grönsaks-'bhaji'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk grönsaks-'bhaji'

Indisk grönsaks-'bhaji'

med rostad potatis och granatäpple

Har du aldrig hört om bhaji? Det är en indisk, friterad grönsakssnack med lök och massor av härliga kryddor. Ikväll serverar vi våra grönsaks-'bhaji' med ingefärskryddad rostad potatis, sötsur aprikoschutney och en spännande granatäpplesallad med lime, gurka, mynta och koriander.

Taggar:
Lågkalori
Vegetarisk
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Rödlök

150

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

1

Gurka

1

Mynta & koriander

500

Potatis

5

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

25

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

½

Lime

4

Curry-on

½

Granatäpple

½

Röd chili

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 2)

3

Vetemjöl (steg 2)

1

Vatten (steg 2)

¼

Salt (steg 4)

1

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)589 kcal
Energi (kJ)2463 kJ
Fett23 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater82.3 g
varav socker24 g
Protein12.9 g
Salt2.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Ginger Ninja, salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 20-30 min, tills möra.

Blanda yoghurt, majonnäs och aprikoschutney [1/2 paket, 2P] i en medelstor skål. Ställ åt sidan. 

Blanda smet
2

Under tiden, vispa ihop vetemjöl [3 msk | 6 msk], vatten [1 dl | 2 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och Curry-On i en medelstor skål.

Tillsätt en skvätt vatten om smeten verkar för hård.

Skär rödlök i tunna skivor.

Rör rödlök och salladsmix i smeten så de täcks, och ställ åt sidan.

Förbered granatäpple
3

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. 

Dela den på mitten, sänk ner halvorna [1/2 st, 2P] i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. 

Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Gör granatäpplesallad
4

Grovhacka gurka.

Halvera lime [½ st, 2P].

Plocka och grovhacka mynta- och korianderblad.

Blanda gurka, granatäpple, mynta, koriander, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös skvätt limejuice i en stor skål. Ställ åt sidan.

Kärna ur och skär chili [½ st, 2P] i tunna skivor.

Stek bhajifritters
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 

När pannan är varm, fördela smeten i pannan med en sked så att det blir 3 högar per person. Platta till dem med en stekspade (stek i omgångar vid behov).

Stek i 3-4 min per sida, tills gyllene. 

Lägg över till en tallrik med hushållspapper. 

TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

Servera
6

Lägg upp grönsaks-'bhaji', granatäpplesallad och rostad potatis på tallrikar. 

Strö över chili på potatis. 

Servera med aprikoschutney. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.