
Har du aldrig hört om bhaji? Det är en indisk, friterad grönsakssnack med lök och massor av härliga kryddor. Ikväll serverar vi våra grönsaks-'bhaji' med ingefärskryddad rostad potatis, sötsur aprikoschutney och en spännande granatäpplesallad med lime, gurka, mynta och koriander.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Lök
150
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla spår av: Selleri)
1
Gurka
1
Mynta & koriander
500
Potatis
5
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
75
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
25
Aprikoschutney
(Innehåller: Senap)
25
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
½
Citrusfrukt
4
Curry-On
½
Granatäpple
½
Chili
½
Salt (steg 2)
3
Vetemjöl (steg 2)
1
Vatten (steg 2)
¼
Salt (steg 4)
1
Olivolja (steg 5)

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Ginger Ninja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20-30 min, tills möra.
Blanda yoghurt, majonnäs och aprikoschutney [1/2 paket, 2P] i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Under tiden, vispa ihop vetemjöl [3 msk | 6 msk], vatten [1 dl | 2 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och Curry-On i en medelstor skål.
Tillsätt en skvätt vatten om smeten verkar för hård.
Skär rödlök i tunna skivor.
Rör rödlök och salladsmix i smeten så de täcks, och ställ åt sidan.

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.
Dela den på mitten, sänk ner halvorna [1/2 st, 2P] i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.
Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Grovhacka gurka.
Halvera lime [½ st, 2P].
Plocka och grovhacka mynta- och korianderblad.
Blanda gurka, granatäpple, mynta, koriander, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös skvätt limejuice i en stor skål. Ställ åt sidan.
Kärna ur och skär chili [½ st, 2P] i tunna skivor.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
När pannan är varm, fördela smeten i pannan med en sked så att det blir 3 högar per person. Platta till dem med en stekspade (stek i omgångar vid behov).
Stek i 3-4 min per sida, tills gyllene.
Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

Lägg upp grönsaks-'bhaji', granatäpplesallad och rostad potatis på tallrikar.
Strö över chili på potatis.
Servera med aprikoschutney.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.