På jakt efter en god och lättlagad middag? Med vår smarriga honungs- och sojamarinerade kyckling står middagen på bordet på under en halvtimme. Vi serverar den stekta kycklingen med fluffigt vitlöksris, syltad kålrabbi och hackade jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Honung
150 g
Långkornigt vitt ris
280 g
Kycklinginnerfilé
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
3 st
Vitlöksklyfta
½ st
Kålrabbi, vit
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Lök
2 st
Morot
60 g
Spenat
1 msk
Smör till stekning
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ msk
Vatten till marinad
½ msk
Olja till marinad
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
½ msk
Mjöl till panering
1 msk
Olja till stekning
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp smör i en kastrull på medelhög värme.
Fräs hälften av vitlöken i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Tillsätt ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, blanda sojasås, honung, resterande vitlök, vatten och olivolja i en liten skål.
Skala och tärna kålrabbi i 1 cm stora bitar.
Halvera och skär lök i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, kålrabbi, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål.
Krydda kyckling med salt.
Blanda kyckling, vetemjöl och en nypa salt i en stor skål.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Stek kyckling med lök i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
Tillsätt marinad när det återstår 2 min av kycklingens tillagningstid. Sjud i 1–2 min, eller tills den har reducerats något. Krydda med en nypa salt och peppar.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skölj och grovhacka spenat.
Grovhacka jordnötter.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Vänd ner spenat i ris precis innan servering.
Häll av lag från kålrabbi.
Lägg upp vitlöksris i skålar.
Toppa med kyckling, syltad kålrabbi och morotsband. Se till att få med all sås från stekpannan.
Garnera med jordnötter.