Honungs- och sojamarinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med picklad kålrabbi och morotsband

Låt hela familjen vara med och laga mat, vi ska nämligen laga en massa gott ikväll! Vi börjar med att laga vitlöksris, som får stå och puttra medan vi ordnar resten. Vi steker kyckling och rödlök i en ljuvlig marinad med honung, soja, vitlök och olivolja. Vi picklar även perfekt syrlig gurka, och toppar härligheterna med jordnötter.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honung

½ st

Kålrabbi, vit

280 g

Kycklinginnerfilé

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

3 st

Vitlöksklyfta

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 st

Lök

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

2 st

Morot

150 g

Långkornigt vitt ris

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 3)

½ msk

Vetemjöl (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Smör (steg 1)

½ dl

Vatten (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3391 kJ
Energi (kcal)810 kcal
Fett28.4 g
varav mättat8.1 g
Kolhydrater90 g
varav socker23.1 g
Protein45.4 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en generös klick smör* och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av vitlöken i 1 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda marinad
2

Blanda sojasås, honung, resterande vitlök, vatten* [1/2 dl | 1 dl] och en skvätt olivolja* i en liten skål. Skär kyckling i strimlor på en separat skärbräda. Bland sedan kyckling med vetemjöl* [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt* i en stor skål. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

3

Skär gurka i tunna halvmånar på en ny ren skärbräda. Skölj och grovhacka spenat. Skala morot i långa band med en potatisskalare. Grovhacka jordnötter. Skiva rödlök tunt. Blanda vitvinsvinäger, gurka, vatten* [ 1 msk | 2 msk], en nypa salt* och socker* i en liten skål. Ställ åt sidan. 

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Stek kyckling och rödlök tills brynt och genomstekt, 6-7 min. Tillsätt marinad när det återstår 2 min av kycklingens tillagningstid, och sjud tills den har reducerats något. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda ris & spenat
5

Blanda spenat med det färdigkokta riset. Häll av lagen från gurkan.

6

Lägg upp vitlöksris i skålar. Toppa med honungs- och sojamarinerad kyckling, picklad gurka och morotsband. Skeda över kvarvarande marinad från stekpanna. Strö över jordnötter.