Honungs- och sojamarinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och sojamarinerad kyckling

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med syltad kålrabbi, vitlöksris och morot

På jakt efter en god och lättlagad middag? Med vår smarriga honungs- och sojamarinerade kyckling står middagen på bordet på under en halvtimme. Vi serverar den stekta kycklingen med fluffigt vitlöksris, syltad kålrabbi och hackade jordnötter.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Jordnötter
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honung

150 g

Långkornigt vitt ris

280 g

Kycklinginnerfilé

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

3 st

Vitlöksklyfta

½ st

Kålrabbi, vit

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Lök

2 st

Morot

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till stekning

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Vatten till marinad

½ msk

Olja till marinad

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

½ msk

Mjöl till panering

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3444 kJ
Energi (kcal)823 kcal
Fett27.7 g
varav mättat8 g
Kolhydrater97.6 g
varav socker22.5 g
Protein44 g
Salt3.9 g

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp smör i en kastrull på medelhög värme.

Fräs hälften av vitlöken i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Tillsätt ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda marinad
2

Under tiden, blanda sojasås, honung, resterande vitlök, vatten och olivolja i en liten skål.

Förbered råvaror
3

Skala och tärna kålrabbi i 1 cm stora bitar.

Halvera och skär lök i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, kålrabbi, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål.

Stek kyckling
4

Krydda kyckling med salt.

Blanda kyckling, vetemjöl och en nypa salt i en stor skål.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Stek kyckling med lök i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

Tillsätt marinad när det återstår 2 min av kycklingens tillagningstid. Sjud i 1–2 min, eller tills den har reducerats något. Krydda med en nypa salt och peppar.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda ris och spenat
5

Under tiden, skölj och grovhacka spenat.

Grovhacka jordnötter.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Vänd ner spenat i ris precis innan servering.

Servera
6

Häll av lag från kålrabbi.

Lägg upp vitlöksris i skålar.

Toppa med kyckling, syltad kålrabbi och morotsband. Se till att få med all sås från stekpannan.

Garnera med jordnötter.