HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonungs Och Sojaglaserade Räkor
topBanner
Honungs- och sojaglaserade räkor

Honungs- och sojaglaserade räkor

med jasminris, stekt spetskål och koriander

Åk rutschkana genom en glasyr av honung ner i ett gult hav av kokosmjölk och sojaglaserade räkor som får dina smaklökars endorfin att skjuta i höjden. Tumla runt bland stekt spetskål och härligt skarp mynta innan du tar dig upp på en ö av kritvitt jasminris för att låta dina ögons glädjetårar torka. Så gott att du kommer vilja ha det varje dag.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensojakräftdjursulfitersenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

1 st

Kokosmjölk

25 ml

Salladslök

25 g

Ingefära

150 g

Vitlöksklyfta

20 g

Morot

3.5 dl

Spetskål

Lime

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

Honung

Räkor

(Innehållerkräftdjur, sulfiter)

Gul currypasta

(Innehållersenap)

Koriander

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1660.2111 kJ
Energi (kcal)396.8 kcal
Fett1.2875 g
varav mättat0.5 g
Kolhydrater74.515 g
varav socker10.9 g
Protein20.8875 g
Salt3.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skiva salladslök tunt. Skala och riv ingefära. Finhacka vitlök. Strimla spetskålen och morot fint. Dela lime i klyftor. Finhacka koriander. 

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs salladslök och hälften av ingefäran i 1 min. Tillsätt kallt vatten* (se ingredienslistan), ris och en nypa salt* i kastrullen och koka upp. Sänk till låg värme och låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock, eller tills vattnet har absorberats. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i ytterligare en kastrull. Fräs spetskål, morötter, resterande ingefära och hälften av vitlöken i 5-6 min. Tillsätt kokosmjölken och currypasta. Låt sjuda i 5-6 min, eller tills såsen har reducerats med en tredjedel. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

4

Blanda resterande vitlök, en generös skvätt limejuice, honung, sojasås och vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en skål. Salta lätt, och din sojaglaze är klar.

5

Skala räkstjärtar (om du föredrar). Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek räkor i 2-3 min. Häll i sojaglazen och låt den sjuda i 1-2 min, eller tills vätskan har kokat bort och räkorna är färdiglagade. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

6

Fördela riset mellan era djupa tallrikar. Sleva över grönsakerna i kokossås och toppa med glaserade räkor. Strö över koriander och servera med en limeklyfta.