topBanner
Honungs- och sojaglaserade räkor

Honungs- och sojaglaserade räkor

med jasminris, stekt spetskål och koriander

Åk rutschkana genom en glasyr av honung ner i ett gult hav av kokosmjölk och sojaglaserade räkor som får dina smaklökars endorfin att skjuta i höjden. Tumla runt bland stekt spetskål och härligt skarp mynta innan du tar dig upp på en ö av kritvitt jasminris för att låta dina ögons glädjetårar torka. Så gott att du kommer vilja ha det varje dag.

Allergener:glutensojakräftdjursulfitersenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Salladslök

1 st

Ingefära

150 g

Jasminris

2 st

Vitlöksklyfta

2 st

Morot

200 g

Spetskål

1 st

Lime

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

25 g

Honung

150 g

Räkor

(Innehållerkräftdjur, sulfiter)

250 ml

Kokosmjölk

20 g

Gul currypasta

(Innehållersenap)

1 påse

Koriander

Ingår inte i din leverans

350 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2929 kJ
Energi (kcal)700 kcal
Fett26 g
varav mättat22 g
Kolhydrater90 g
varav socker22 g
Protein26 g
Salt3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skiva salladslök tunt.Skala och riv ingefära.Finhacka vitlök.Strimla spetskålen och morot fint.Dela lime i klyftor. Finhacka koriander.

2

Hetta upp en skvätt olivolja i en kastrull på medelvärme. Fräs salladslök och hälften av ingefäran i 1 min.Tillsätt kallt vatten (se ingredienslistan), ris och en nypa salt* i kastrullen och koka upp. Sänk till låg värme och låt riset sjuda under lock i 12 min.Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock, eller tills vattnet har absorberats.Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

3

Hetta upp en skvätt olivolja i ytterligare en kastrull.Fräs spetskål, morötter, resterande ingefära och hälften av vitlöken i 5-6 min.Tillsätt kokosmjölkenoch currypasta. Låt sjuda i 5-6 min, eller tills såsen har reducerats med en tredjedel.Krydda med en nypa salt och peppar*.

4

Blanda resterande vitlök, en generös skvätt limejuice, honung, sojasås och vatten*[1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en skål. Salta lätt, och din sojaglaze är klar.

5

Skala räkstjärtar (om du föredrar).Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme.Stek räkor i 2-3 min.Häll i sojaglazen och låt den sjuda i 1-2 min, eller tills vätskan har kokat bort och räkorna är färdiglagade.VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

6

Fördela riset mellan era djupa tallrikar. Sleva över grönsakerna i kokossås och toppa med glaserade räkor. Strö över koriander och servera med en limeklyfta.