Skip to main content
Harissakryddad torsk och örtig tabbouleh
Harissakryddad torsk och örtig tabbouleh

Harissakryddad torsk och örtig tabbouleh

med vitlökssås och granatäpple

Vad sägs om en middag som är lika lättlagad som god och näringsrik? Vi gyllensteker torsk med harissa och kompletterar med en fantastisk bulgursallad med granatäpple, örter och grekisk ost. Toppa med en krämig vitlökssås och gyllenrostade pinjenötter för en ljuvlig måltid med doft av Medelhavet.

Taggar:
Snabb
Mer grönt
Proteinrik
Allergener:
Fisk
Vete
Gluten
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

4 g

Harissakrydda

170 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)

½ st

Granatäpple

½ st

Gurka

1 st

Mynta

1 st

Bladpersilja

30 g

Spenat

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citrusfrukt

20 g

Pinjenötter

(Kan innehålla spår av: Gluten, Havre, Råg, Korn, Nötter, Sesam, Spelt, Jordnötter, Vete)

250 g

Körsbärstomater

50 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

4.5 dl

Vatten till bulgur

½ tsk

Salt till bulgur

¼ tsk

Salt till fisk

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3007 kJ
Energi (kcal)719 kcal
Fett21.9 g
varav mättat9.1 g
Kolhydrater89.5 g
varav socker17.4 g
Kostfiber16.1 g
Protein43.3 g
Salt3.7 g
Potassium730.9 mg
Calcium41.8 mg
Iron1.5 mg

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten.
 
Rör i bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”. Ställ åt sidan för att svalna.

Gör vitlökssås
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök. 

Blanda gräddfil, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Förbered grönsaker
3

Skölj spenat. 

Grovhacka gurka

Halvera körsbärstomater. 

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet. 

TIPS: Lossa kärnorna under vatten för att förhindra att köket färgas rosa!

Gör sallad
4

Blanda tomat, gurka, granatäpple och spenat i en stor skål. 

Finhacka persilja och mynta och blanda ner i salladen. 

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. 

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg dem i en liten skål. 

Stek fisk
5

Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme. 

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt och harissa.
 
Stek fisk i 2–3 min per sida eller tills gyllene och genomstekt.
 
Rör ner bulgur i gurksalladen och krydda med salt och en skvätt citronsaft precis innan servering. Smula ner ost. Om du vill kan du också röra ner en skvätt olivolja. 
 
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp tabbouleh-salladen i djupa tallrikar. 

Toppa med fisk och en klick vitlökssås. Strö över pinjenötter.