
Vad sägs om en middag som är lika lättlagad som god och näringsrik? Vi gyllensteker torsk med harissa och kompletterar med en fantastisk bulgursallad med granatäpple, örter och grekisk ost. Toppa med en krämig vitlökssås och gyllenrostade pinjenötter för en ljuvlig måltid med doft av Medelhavet.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Torsk
(Innehåller: Fisk)
4 g
Harissakrydda
170 g
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)
½ st
Granatäpple
½ st
Gurka
1 st
Mynta
1 st
Bladpersilja
30 g
Spenat
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Citrusfrukt
20 g
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Gluten, Havre, Råg, Korn, Nötter, Sesam, Spelt, Jordnötter, Vete)
250 g
Körsbärstomater
50 g
Grekisk ost
(Innehåller: Mjölk)
4.5 dl
Vatten till bulgur
½ tsk
Salt till bulgur
¼ tsk
Salt till fisk
¼ tsk
Salt till sallad

Koka upp en kastrull med vatten.
Rör i bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”. Ställ åt sidan för att svalna.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräddfil, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Skölj spenat.
Grovhacka gurka
Halvera körsbärstomater.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Lossa kärnorna under vatten för att förhindra att köket färgas rosa!

Blanda tomat, gurka, granatäpple och spenat i en stor skål.
Finhacka persilja och mynta och blanda ner i salladen.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg dem i en liten skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt och harissa.
Stek fisk i 2–3 min per sida eller tills gyllene och genomstekt.
Rör ner bulgur i gurksalladen och krydda med salt och en skvätt citronsaft precis innan servering. Smula ner ost. Om du vill kan du också röra ner en skvätt olivolja.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp tabbouleh-salladen i djupa tallrikar.
Toppa med fisk och en klick vitlökssås. Strö över pinjenötter.

