Gyros-inspirerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyros-inspirerad kyckling

Gyros-inspirerad kyckling

med mjuk pärlcouscous och hummusdressing

Ikväll lagar vi en härlig kycklingrätt i form av perfekt stekt kyckling, som får en underbar smak av vår färdiga kryddblandning Mamas favorit. Vi serverar vår kyckling med fluffig pärlcouscous, som vi kokar med kycklingbuljong. Vi lagar även en smarrig tomatsallad med rödlök, gurka och persilja, som vi toppar med en krämig hummusdressing.

Taggar:
Lågkalori
Snabb
Proteinrik
Allergener:
Vete
Gluten
Sesam
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

4 g

Kycklingbuljong

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

½ st

Rödlök

1 st

Gurka

2 st

Tomat

25 g

Hummus

(Innehåller Sesam)

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)618 kcal
Energi (kJ)2585 kJ
Fett13.52 g
varav mättat4.6 g
Kolhydrater70.89 g
varav socker11.1 g
Protein49.62 g
Salt2.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pärlcouscous
1

Koka upp en kastrull med vatten [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong.

Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll sedan av vattnet vid behov.

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Krydda kyckling med en nypa salt. 

Tillsätt kyckling och Mamas favorit, och stek under omrörning i 4-5 min, tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 

Förbered grönsaker
3

Medan kyckling steks, grovhacka persilja. 

Skär rödlök [½ st, 2P] i tunna skivor. 

Grovhacka tomat och gurka.

Förbered hummusdressing
4

Blanda yoghurt, hummus [½ paket, 2P], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Blanda tomatsallad
5

Blanda rödlök, gurka, tomat, hälften av persiljan, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Rör om pärlcouscous och lägg upp den i skålar.

Toppa med tomatsallad och kyckling.

Ringla över hummusdressing och garnera med resterande persilja.