
Gyros-inspirerad kyckling
med mjuk pärlcouscous och hummusdressing
Ikväll lagar vi en härlig kycklingrätt i form av perfekt stekt kyckling, som får en underbar smak av vår färdiga kryddblandning Jorden runt. Vi serverar vår kyckling med fluffig pärlcouscous, som vi kokar med kycklingbuljong. Vi lagar även en smarrig tomatsallad med rödlök, gurka och dill, som vi toppar med en krämig hummusdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
4
Kycklingbuljong
300
Strimlad kycklingbröstfilé
4
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
½
Rödlök
1
Gurka
2
Tomat
1
Dill
25
Hummus
(Innehåller Sesam)
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
Ingår inte i din leverans
4
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner
Koka upp en kastrull med vatten [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av vattnet vid behov.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt. Stek kyckling och Jorden runt under omrörning i 4-5 min, tills brynt och genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Grovhacka dill. Skiva rödlök [½ st, 2P] tunt. Grovhacka tomat och gurka.
Blanda yoghurt, hummus [½ paket, 2P], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Blanda rödlök, gurka, tomat, hälften av dillen, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Rör om pärlcouscous och lägg upp den i skålar. Toppa med tomatsallad och kyckling. Ringla över hummusdressing och garnera med resterande dill.