HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGyros Inspirerad Kyckling
topBanner
Gyros-inspirerad kyckling

Gyros-inspirerad kyckling

med mjuk pärlcouscous och hummusdressing

Ikväll lagar vi en härlig kycklingrätt i form av perfekt stekt kyckling, som får en underbar smak av vår färdiga kryddblandning Jorden runt. Vi serverar vår kyckling med fluffig pärlcouscous, som vi kokar med kycklingbuljong. Vi lagar även en smarrig tomatsallad med rödlök, gurka och dill, som vi toppar med en krämig hummusdressing.

Taggar:Under 650 kcalSnabbProteinrik
Allergener:VeteGlutenÄggSenapSesamMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

170 g

Pärlcouscous

(InnehållerVete, Gluten)

4 g

Kycklingbuljong

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

4 g

Jorden Runt

(InnehållerÄgg, Senap)

½ st

Rödlök

1 st

Gurka

2 st

Tomat

1 portionspåse

Dill

25 g

Hummus

(InnehållerSesam)

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)617 kcal
Energi (kJ)2581 kJ
Fett13.64 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater70.57 g
varav socker11 g
Protein49.51 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av vattnet vid behov.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt*. Stek kyckling och Jorden runt under omrörning i 4-5 min, tills brynt och genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

3

Grovhacka dill. Skiva rödlök [½ st, 2P] tunt. Grovhacka tomat och gurka.

4

Blanda yoghurt, hummus [½ paket, 2P], en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

5

Blanda rödlök, gurka, tomat, hälften av dillen, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål.

6

Rör om pärlcouscous och lägg upp den på en sida i skålar tillsammans med tomatsallad i den andra sidan. Toppa pärlcouscousen med kyckling. Ringla över hummusdressing och garnera med resterande dill.