Skip to main content
Grillad osttoppad portobello

Grillad osttoppad portobello

2 portioner | med vitlök och gouda

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Portobello är en underbart matig svamp med god umamismak som är perfekt att grilla. Här får den extra smak av att penslas med timjanolja och toppas med riven gouda.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Portabello

50 g

Riven gouda

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Timjan

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)1066 kJ
Energi (kcal)255 kcal
Fett21.9 g
varav mättat7 g
Kolhydrater6.4 g
varav socker3 g
Kostfiber1.8 g
Protein10.4 g
Salt1.1 g

Instruktioner

1

Värm grillen till hög värme.

Riv eller pressa vitlök fint.

Plocka timjanblad.

Blanda olivolja, hälften av timjanen, vitlök och salt i en liten skål.

TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen.

2

Bryt eller skär av foten på svampen.

Pensla svamp med timjanolja på båda sidor.

3

Placera svamp på grillen med översidan av hatten uppåt.

Grilla i 4–5, eller tills brynt. Vänd svamp med hatten neråt.

Toppa svamp med gouda och grilla i ytterligare 4–5 min, eller tills osten har smält.

4

Lägg upp svamp på en tallrik och garnera med resterande timjan.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image