Kvällens middag kommer från Ungern och går blixtsnabbt att laga! Vi lagar en värmande, fyllig gulasch med rotfrukter och paprika, och toppar med en generös klick yoghurt. Dessutom rostar vi vitlöksbröd i ugnen för lite extra crunch och ännu mer smak.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Paprika
300 g
Potatis
1 st
Morot
400 g
Gulasch
390 g
Krossade tomater
1 st
Baguette
(Innehåller: Vete, Gluten)
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 msk
Olja till vitlöksolja
¼ tsk
Salt till vitlöksolja
1 msk
Olja till stekning
1 dl
Vatten till gryta
¼ tsk
Salt till gryta
Värm ugnen till 220 ºC/200 °C (varmluft).
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, olivolja och salt i en liten skål.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika, potatis och morot i 1–2 min.
Tillsätt gulasch, vatten, salt och krossade tomater i stekpannan.
Koka under omrörning i 15–18 min, tills köttet är klart och grönsakerna mjuknat.
TIPS: Koka i ytterligare 1–2 min för helt genomstekt kött.
Under tiden, dela baguette.
Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över vitlöksolja.
Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills krispigt och gyllene.
Lägg upp gulasch i djupa tallrikar.
Toppa med yoghurt.
Servera med rostat vitlöksbröd.