Skip to main content

Ungersk gulaschgryta

med vitlöksbröd och yoghurt

Kvällens middag kommer från Ungern och går blixtsnabbt att laga! Vi lagar en värmande, fyllig gulasch med rotfrukter och paprika, och toppar med en generös klick yoghurt. Dessutom rostar vi vitlöksbröd i ugnen för lite extra crunch och ännu mer smak.

Taggar:
Enkel att förbereda
Mer grönt
Lättlagad
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Paprika

300 g

Potatis

1 st

Morot

400 g

Gulasch

390 g

Krossade tomater

1 st

Baguette

(Innehåller: Vete, Gluten)

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till vitlöksolja

¼ tsk

Salt till vitlöksolja

1 msk

Olja till stekning

1 dl

Vatten till gryta

¼ tsk

Salt till gryta

Näringsvärden

Energi (kJ)2355 kJ
Energi (kcal)563 kcal
Fett20.6 g
varav mättat5 g
Kolhydrater80.2 g
varav socker23.3 g
Kostfiber10.1 g
Protein12.9 g
Salt2.9 g
Potassium959.1 mg
Calcium9 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

1

Värm ugnen till 220 ºC/200 °C (varmluft).

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, olivolja och salt i en liten skål.

2

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika, potatis och morot i 1–2 min.

4

Tillsätt gulasch, vatten, salt och krossade tomater i stekpannan.

Koka under omrörning i 15–18 min, tills köttet är klart och grönsakerna mjuknat.

TIPS: Koka i ytterligare 1–2 min för helt genomstekt kött.

5

Under tiden, dela baguette.

Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över vitlöksolja.

Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills krispigt och gyllene.

6

Lägg upp gulasch i djupa tallrikar.

Toppa med yoghurt.

Servera med rostat vitlöksbröd.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova