
Tacos är aldrig fel – speciellt inte när det går så snabbt att maten står på bordet på 15 minuter! I detta supersnabba recept fyller vi varma tortillabröd med en syrlig äppelslaw med rödkål och lime och toppar med stekt öring och en krämig cajundressing på gräddfil.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Öring
(Innehåller: Fisk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 st
Citrusfrukt
1 st
Äpple
75 g
Rödkål, förskuren
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Morot, Julienne
½ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 3)

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med Mamas Favorit och en nypa salt.
Stek fisk med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i 1/2 cm tunna stavar.
Skär lime i klyftor.
Blanda morot, äpple, rödkål, salt [1/2 tsk | 1 tsk], en skvätt limesaft och en nypa peppar i en stor skål.

Blanda gräddfil, Ay-Cajun ba, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en skvätt limesaft i en liten skål.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Ta bort skinn från fisk och dela den i stora bitar med en gaffel.
Fördela slaw mellan tortillas och toppa med fisk och cajundressing.