Skip to main content
Snabba fisktacos på stekt öring
Snabba fisktacos på stekt öring

Snabba fisktacos på stekt öring

med äppelslaw och cajundressing

3.6
(292)

Tacos är aldrig fel – speciellt inte när det går så snabbt att maten står på bordet på 15 minuter! I detta supersnabba recept fyller vi varma tortillabröd med en syrlig äppelslaw med rödkål och lime och toppar med stekt öring och en krämig cajundressing på gräddfil.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Laga mig först
Allergener:
Fisk
Sulfiter
Ägg
Gluten
Vete
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Öring

(Innehåller: Fisk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

8 st

Minitortillas

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

1 st

Citrusfrukt

1 st

Äpple

75 g

Rödkål, förskuren

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Morot, Julienne

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kJ)3031 kJ
Energi (kcal)724 kcal
Fett27 g
varav mättat4.6 g
Kolhydrater82.3 g
varav socker19.2 g
Kostfiber8.9 g
Protein36 g
Salt3.9 g
Iron0.1 mg

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Stek fisk
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med Mamas Favorit och en nypa salt.

Stek fisk med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda slaw
2

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i 1/2 cm tunna stavar. 

Skär lime i klyftor. 

Blanda morot, äpple, rödkål, salt [1/2 tsk | 1 tsk], en skvätt limesaft och en nypa peppar i en stor skål.

Blanda dressing
3

Blanda gräddfil, Ay-Cajun ba, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en skvätt limesaft i en liten skål.

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
4

Ta bort skinn från fisk och dela den i stora bitar med en gaffel.

Fördela slaw mellan tortillas och toppa med fisk och cajundressing.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image