topBanner
Fisktacos

Fisktacos

med cajunmajo och tomatsalsa

Ta fredagstacosen till nästa nivå med en delikatessfisk i tortillasen. Sej är en fisk som tål att matchas med stora smaker och stingande cajunmajo, jalapeno och vår Tex-Mex krydda är perfekta smakhöjare i denna rätt. Kålsallad, tomat, lime, såväl som koriander och rödlök utgör en fantastisk fyllning i dessa fräscha tacos, och tillsammans med den panerade sejen är det en förstklassig middag som väntar.

Taggar:SnabbStark
Allergener:glutensulfiteräggsenapfisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

8 st

Tortillabröd

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

½ påse

Strimlad salladsmix

5 g

Tex-Mex

1 st

Tomat

1 st

Lime, ekologisk

1 påse

Koriander

1 st

Jalapeno

½ st

Rödlök

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

250 g

Sej

(Innehållerfisk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt*

2 msk

Vetemjöl*

(Innehållergluten)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2907 kJ
Energi (kcal)695 kcal
Fett27 g
varav mättat3 g
Kolhydrater77 g
varav socker7 g
Kostfiber8 g
Protein33 g
Kolesterol0 mg
Salt6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka tomat. Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Skiva jalapeno tunt. Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor. Skär fisk i 2 cm breda bitar på en separat skärbräda.

2

Blanda vetemjöl*, Tex-Mex och salt* i en djup tallrik. Vänd fiskbitarna i mjölet tills helt täckta. Lägg över på en tallrik.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i fisken när oljan är uppvärmd. Stek i 2-3 min per sida tills genomstekt. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvitt och helt ogenomskinligt.

4

Medan fisken steks, blanda majonnäs, Ay Cajun-ba och en skvätt vatten* i en skål. Blanda tomat, rödlök, hälften av koriandern och en generös skvätt limejuice i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Blanda salladsmix [1/2 påse, 2 pers], en skvätt limejuice och 1 msk av cajunmajon i en salladsskål. Värm tortillas i 10 s intervaller i micron eller i en smörgåsgrill tills uppvärmda.

6

Duka bordet och ställ fram alla skålar på bordet. Bre tortillas med cajunmajo och fyll dem med coleslaw, fiskbitar och tomatsalsa. Toppa med jalapeno och resterande koriander.