HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFalafelsallad
topBanner
Falafelsallad

Falafelsallad

med bulgur och grekisk salladsost

Här bjuder vi på ett festligt fyrverkeri av smaker og färger. Vår härliga falafelsallad innehåller nämligen en massa spännande ingredienser som bulgur, morot, gurka och paprika som får sällskap av krispiga falafel. Vi toppar härligheterna med en krämig korianderyoghurt och grekisk salladsost!

Taggar:SnabbVegetarisk
Allergener:mjölksesamsellerigluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

1 portionspåse

Koriander

1 st

Gul paprika

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

250 g

Falafel

(InnehållersesamKan innehållasenap)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

60 g

Salladsmix

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)258 kcal
Energi (kJ)1079 kJ
Fett4.96 g
varav mättat2.6 g
Kolhydrater38.99 g
varav socker10.9 g
Protein10.15 g
Salt1.1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

2

Grovhacka koriander (spara lite till garnering). Blanda yoghurt, koriander, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

3

Riv morot (oskalad). Halvera gurka på längden, ta bort kärnor och skär i halvmånar. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skölj salladsmix.

4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek falafel i 2-3 min på varje sida, eller tills krispiga och genomvarma.

5

Blanda bulgur, salladsmix, morot, gurka, paprika, en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål.

6

Lägg upp sallad i skålar. Toppa med falafel och korianderyoghurt. Strö över grekisk salladsost och garnera med sparad koriander.