topBanner
Falafelsallad

Falafelsallad

med bulgur och grekisk salladsost

Här bjuder vi på ett festligt fyrverkeri av smaker og färger. Vår härliga falafelsallad innehåller nämligen en massa spännande ingredienser som bulgur, morot, gurka och paprika som får sällskap av krispiga falafel. Vi toppar härligheterna med en krämig korianderyoghurt och grekisk salladsost!

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:sesamglutensellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 påse

Koriander

250 g

Falafel

(InnehållersesamKan innehållaKan innehålla spår av senap)

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

1 st

Gurka

1 st

Morot

1 st

Gul paprika

60 g

Salladsmix

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3084 kJ
Energi (kcal)737 kcal
Fett34 g
varav mättat27 g
Kolhydrater65 g
varav socker11 g
Protein30 g
Salt5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

2

Grovhacka koriander (spara lite till garnering). Blanda yoghurt, koriander, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

3

Riv morot (oskalad). Halvera gurka på längden, ta bort kärnor och skär i halvmånar. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skölj salladsmix.

4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek falafel i 2-3 min på varje sida, eller tills krispiga och genomvarma.

5

Blanda bulgur, salladsmix, morot, gurka, paprika, en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål.

6

Lägg upp sallad i skålar. Toppa med falafel och korianderyoghurt. Strö över grekisk salladsost och garnera med sparad koriander.