
Här bjuder vi på ett festligt fyrverkeri av smaker og färger. Vår härliga falafelsallad innehåller nämligen en massa spännande ingredienser som bulgur, morot, gurka och paprika som får sällskap av krispiga falafel. Vi toppar härligheterna med en krämig korianderyoghurt och grekisk salladsost!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
100
Grekisk salladsost
1
Koriander
1
Paprika
1
Gurka
75
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
250
Falafel
4
Buljong
85
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
60
Salladsmix
1
Morot
4
Vatten (steg 1)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Grovhacka koriander (spara lite till garnering). Blanda yoghurt, koriander, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Riv morot (oskalad). Halvera gurka på längden, ta bort kärnor och skär i halvmånar. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skölj salladsmix.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek falafel i 2-3 min på varje sida, eller tills krispiga och genomvarma.

Blanda bulgur, salladsmix, morot, gurka, paprika, en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål.

Lägg upp sallad i skålar. Toppa med falafel och korianderyoghurt. Strö över grekisk salladsost och garnera med sparad koriander.