
Här bjuder vi på ett festligt fyrverkeri av smaker og färger. Vår härliga falafelsallad innehåller nämligen en massa spännande ingredienser som bulgur, morot, gurka & paprika som får sällskap av krispiga falafel. Vi toppar härligheterna med en krämig korianderyoghurt och grekisk salladsost!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 portionspåse
Koriander
250 g
Falafel
85 g
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
4 g
Buljong
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Gurka
1 st
Morot
1 st
Paprika
60 g
Salladsmix
100 g
Grekisk salladsost
4 dl
Vatten (steg 1)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Grovhacka koriander (spara lite till garnering). Blanda yoghurt, koriander, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Riv morot (oskalad). Halvera gurka på längden, ta bort kärnor och skär i halvmånar. Tärna paprika i 2 cm stora bitar.Skölj salladsmix.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek falafel i 2-3 min på varje sida, eller tills krispiga och genomvarma.

Blanda bulgur, salladsmix, morot, gurka, paprika, en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål.

Lägg upp sallad i skålar, toppa med falafel och korianderyoghurt. Strö över grekisk salladsost och garnera med sparad koriander.