HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFalafelsallad
topBanner
Falafelsallad

Falafelsallad

med bulgur & grekisk salladsost

Här bjuder vi på ett festligt fyrverkeri av smaker og färger. Vår härliga falafelsallad innehåller nämligen en massa spännande ingredienser som bulgur, morot, gurka & paprika som får sällskap av krispiga falafel. Vi toppar härligheterna med en krämig korianderyoghurt och grekisk salladsost!

Taggar:SnabbVegetarisk
Allergener:SesamGlutenSelleriMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 portionspåse

Koriander

250 g

Falafel

(InnehållerSesamKan innehållaSenap)

85 g

Bulgur

(InnehållerGluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

1 st

Gurka

1 st

Morot

1 st

Paprika

60 g

Salladsmix

100 g

Grekisk salladsost

(InnehållerMjölk)

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)258 kcal
Energi (kJ)1079 kJ
Fett4.96 g
varav mättat2.6 g
Kolhydrater38.99 g
varav socker10.9 g
Protein10.15 g
Salt1.1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

2

Grovhacka koriander (spara lite till garnering). Blanda yoghurt, koriander, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

3

Riv morot (oskalad). Halvera gurka på längden, ta bort kärnor och skär i halvmånar. Tärna paprika i 2 cm stora bitar.Skölj salladsmix.

4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek falafel i 2-3 min på varje sida, eller tills krispiga och genomvarma.

5

Blanda bulgur, salladsmix, morot, gurka, paprika, en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål.

6

Lägg upp sallad i skålar, toppa med falafel och korianderyoghurt. Strö över grekisk salladsost och garnera med sparad koriander.