Här bjuder vi på ett festligt fyrverkeri av smaker og färger. Vår härliga falafelsallad innehåller nämligen en massa spännande ingredienser som bulgur, morot, gurka & paprika som får sällskap av krispiga falafel. Vi toppar härligheterna med en krämig korianderyoghurt och grekisk salladsost!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Koriander
250 g
Falafel
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
4 g
Grönsaksbuljong
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Gurka
1 st
Morot
1 st
Paprika
60 g
Salladsmix
100 g
Grekisk salladsost
4 dl
Vatten (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
Grovhacka koriander (spara lite till garnering). Blanda yoghurt, koriander, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
Riv morot (oskalad). Halvera gurka på längden, ta bort kärnor och skär i halvmånar. Tärna paprika i 2 cm stora bitar.Skölj salladsmix.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek falafel i 2-3 min på varje sida, eller tills krispiga och genomvarma.
Blanda bulgur, salladsmix, morot, gurka, paprika, en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål.
Lägg upp sallad i skålar, toppa med falafel och korianderyoghurt. Strö över grekisk salladsost och garnera med sparad koriander.