Ugnsrostad lax på amerikanskt vis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Ugnsrostad lax på amerikanskt vis

med äppelsallad och het honung

Kvällens enkla laxrätt smakar jättegott men är superenkel att laga – både fisken och potatisen sköter nämligen sig själva i ugnen. Medan de tillagas hinner vi svänga ihop en krispig kålsallad med äpple och citrondressing och blanda en het honungssås som ringlas över laxen för extra sting.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Fisk
Selleri
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laxfilé

(Innehåller: Fisk)

25 g

Honung

20 g

Sriracha

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Selleri, Senap)

1 st

Äpple

75 g

Strimlad salladsmix

50 ml

Citrondressing med kärnmjölk

(Innehåller: Senap, Ägg, Mjölk Kan innehålla spår av: Selleri, Soja)

500 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till fisk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2640 kJ
Energi (kcal)631 kcal
Fett27.3 g
varav mättat4.6 g
Kolhydrater68.6 g
varav socker21.7 g
Protein32.8 g
Salt4 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt, Hello Sunrise och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

2

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda äpple, kålmix och salt i en stor skål. Ställ åt sidan.

3

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Placera lax med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 9–10 min, eller tills genomstekt. 

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

4

Under tiden, hetta upp en liten kastrull på medelvärme.

Blanda honung och sriracha i kastrullen och värm i 2–3 min, eller tills blandningen är genomvarm och har en rinnande konsistens.

5

Rör ner citrondressing i skålen med sallad precis innan servering.

6

Lägg upp potatis, sallad och lax på tallrikar.

Ringla het honung över laxen till de vuxnas portioner.