Kvällens enkla laxrätt smakar jättegott men är superenkel att laga – både fisken och potatisen sköter nämligen sig själva i ugnen. Medan de tillagas hinner vi svänga ihop en krispig kålsallad med äpple och citrondressing och blanda en het honungssås som ringlas över laxen för extra sting.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Laxfilé
(Innehåller: Fisk)
25 g
Honung
20 g
Sriracha
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Selleri, Senap)
1 st
Äpple
75 g
Strimlad salladsmix
50 ml
Citrondressing med kärnmjölk
(Innehåller: Senap, Ägg, Mjölk Kan innehålla spår av: Selleri, Soja)
500 g
Potatis
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till fisk
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt, Hello Sunrise och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Blanda äpple, kålmix och salt i en stor skål. Ställ åt sidan.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Placera lax med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 9–10 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Under tiden, hetta upp en liten kastrull på medelvärme.
Blanda honung och sriracha i kastrullen och värm i 2–3 min, eller tills blandningen är genomvarm och har en rinnande konsistens.
Rör ner citrondressing i skålen med sallad precis innan servering.
Lägg upp potatis, sallad och lax på tallrikar.
Ringla het honung över laxen till de vuxnas portioner.