Klassisk blandfärslasagne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassisk blandfärslasagne

Klassisk blandfärslasagne

med mornaysås och spenatsallad

En klassisk lasagne går garanterat hem hos hela familjen! Vi varvar lasagneplattor med köttfärssås och mornaysås och toppar med ett osttäcke som blir vackert gyllene i ugnen medan vi blandar ihop en enkel sallad med spenat och solroskärnor.

Allergener:
Selleri
Senap
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Morot

1 st

Lök

250 g

Blandfärs

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

½ paket

Krossade tomater

2 st

Vitlöksklyfta

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

1 paket

Lasagneplattor

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Ägg, Senap, Soja)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

30 g

Spenat

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

2 dl

Vatten till sås

1 msk

Ketchup till sås

¼ tsk

Salt till sås

1 dl

Mjölk till bechamel

½ tsk

Salt till bechamel

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3625 kJ
Energi (kcal)867 kcal
Fett50.6 g
varav mättat18.6 g
Kolhydrater62.4 g
varav socker13.3 g
Protein39.4 g
Salt5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C(varmluft).

Finhacka lök.

Riv morot (oskalad) grovt.

Stek färs
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek blandfärs, lök, morot och salt i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Laga tomatsås
3

Tillsätt Hello Sunrise, krossade tomater, vatten, ketchup, salt och en generös nypa peppar.

Sjud i 1 min och ställ åt sidan.

Blanda mornaysås
4

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Vispa ihop vitlök, mjölk, mornaysås, salt och en generös nypa peppar tills slätt i en medelstor skål.

Grädda lasagne
5

Häll hälften av köttfärssåsen i en ugnsform. Toppa med ett lager lasagneplattor och bre på hälften av mornaysåsen. Upprepa med ett nytt lager köttfärssås, lasagneplattor och mornaysås. Toppa med riven ost.

Täck med folie och grädda i ugnen i 20–30 min. Ta av folien de sista 10 minuterna för att osten ska få färg.

Under tiden, skölj spenat.

Blanda spenat, solroskärnor, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.

Servera
6

Låt lasagnen svalna något innan servering.

Lägg upp lasagne och sallad på tallrikar.