Chutneyglaserad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chutneyglaserad kyckling

Chutneyglaserad kyckling

med aromatisk bulgurpilaff och vitlöksyoghurt

Fastnade ni för det spännande namnet på denna rätt? Vi lovar att ni inte kommer att bli besvikna över resultatet! Vi kokar bulgur med lök och kycklingbuljong, och toppar med hackade mandlar och persilja. Vi serverar vår bulgurpilaff med chutneyglaserad kyckling, stekta morötter, färsk gurka och krämig vitlöksyoghurt.

Taggar:
Lågkalori
Allergener:
Vete
Gluten
Senap
Nötter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Lök

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

2

Kycklingbuljong

300

Kycklingbröstfilé

2

Curry-on

50

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

1

Vitlöksklyfta

2

Morot

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

1

Bladpersilja

1

Gurka

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 1)

4

Vatten (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

¼

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)612 kcal
Energi (kJ)2561 kJ
Fett22.45 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater51.94 g
varav socker20.4 g
Protein46.03 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C (varmluft). Finhacka lök. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelhög värme. Stek lök i 1-2 min. Tillsätt vatten [4 dl | 8 dl] och koka upp. Rör i bulgur, kycklingbuljong [1/2 paket, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till medelvärme och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet, lägg tillbaka bulgur i kastrullen och ställ åt sidan med lock på.

Rosta kyckling
2

Krydda kyckling på båda sidor med Curry-on och en nypa salt. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Bryn kyckling i 2 min per sida. Lägg över den till ena sidan av en plåt med bakplåtspapper och ringla över aprikoschutney, vänd kyckling så den blir täckt. Placera vitlöksklyfta (oskalad) på andra sidan av plåten. Rosta i 11-12 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Stek morot
3

Skär morot (oskalad) i 1 cm tjocka stavar. Skölj av stekpannan och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelhög värme. Stek morot tills mjuk, 4-5 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar, och ta av från värme. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att påskynda tillagningen.

Förbered råvaror
4

Grovhacka mandlar och persilja. Tärna gurka i 1 cm stora bitar. Placera mandlar separat på plåten när det återstår 5 min av kycklingens tillagningstid.

Blanda vitlöksyoghurt
5

När allt är färdigt i ugnen, rör i mandlar och hälften av persiljan i kastrullen med bulgurn. Pressa ut vitlök från skalet i en liten skål och mosa med en gaffel. Rör i yoghurt och en nypa salt.

Servera
6

Lägg upp bulgurpilaff, morot och gurka i skålar. Ringla över vitlöksyoghurt på gurka och morot. Toppa med skivad kyckling, och garnera med resterande persilja.