
Quesadillas är en supersmarrig mexikansk gatumatsklassiker som du enkelt lagar hemma i ditt eget kök. Vi fyller tortillabröd med kyckling, majs och cheddar och serverar dem gyllenstekta med en krispig slaw med äpple och en rosa dippsås med ketchup och majonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Kycklinginnerfilé
4 g
Jorden Runt
(Innehåller: Ägg, Senap)
½ st
Majs
50 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
4 st
Tortillabröd, fullkorn
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Ägg, Senap)
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Äpple
1 st
Bladpersilja
1 st
Citrusfrukt
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Smör till glaze
1 msk
Ketchup till dipp
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Finhacka persilja.
Halvera citrusfrukt.

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med Jorden Runt, salt och en nypa peppar.
Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt smör till stekpannan med kyckling och stek i 1 min.
Lägg över kyckling på en tallrik och riv den i mindre bitar med 2 gafflar.
Blanda äpple, kål, persilja, en generös skvätt citrussaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Häll av majs.
Fördela kyckling, majs och ost på en tortillahalva.
Vik över den andra tortillahalvan till en halvmåne.
Upprepande med resterande tortillas.

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärrme.
Stek 2 quesadillas åt gången i 1–2 min per sida, tills gyllene. Upprepa med resterande quesadillas.
Skär quesadillas i tre bitar innan servering.
Blanda ketchup och majonnäs i en liten skål.

Lägg upp quesadillas och äppelslaw på tallrikar.
Servera med rosa dippsås vid sidan av.