Skip to main content
Quesadillas med kyckling och cheddar

Quesadillas med kyckling och cheddar

med äppelslaw och rosa dipp

Quesadillas är en supersmarrig mexikansk gatumatsklassiker som du enkelt lagar hemma i ditt eget kök. Vi fyller tortillabröd med kyckling, majs och cheddar och serverar dem gyllenstekta med en krispig slaw med äpple och en rosa dippsås med ketchup och majonnäs.

Taggar:
Comfort Food
Allergener:
Ägg
Senap
Mjölk
Vete
Gluten

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklinginnerfilé

4 g

Jorden Runt

(Innehåller: Ägg, Senap)

½ st

Majs

50 g

Cheddar-/goudamix, riven

(Innehåller: Mjölk)

4 st

Tortillabröd, fullkorn

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Ägg, Senap)

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Äpple

1 st

Bladpersilja

1 st

Citrusfrukt

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Smör till glaze

1 msk

Ketchup till dipp

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3643 kJ
Energi (kcal)871 kcal
Fett47 g
varav mättat13.6 g
Kolhydrater56.5 g
varav socker18.2 g
Kostfiber13.7 g
Protein49 g
Salt3.7 g
Potassium266.9 mg
Calcium35.3 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Finhacka persilja.

Halvera citrusfrukt.

Stek kyckling
2

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med Jorden Runt, salt och en nypa peppar.

Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Dela kyckling
3

Tillsätt smör till stekpannan med kyckling och stek i 1 min.

Lägg över kyckling på en tallrik och riv den i mindre bitar med 2 gafflar.

Blanda äpple, kål, persilja, en generös skvätt citrussaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Förbered quesadillas
4

Häll av majs.

Fördela kyckling, majs och ost på en tortillahalva.

Vik över den andra tortillahalvan till en halvmåne.

Upprepande med resterande tortillas.

Stek quesadillas
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärrme.

Stek 2 quesadillas åt gången i 1–2 min per sida, tills gyllene. Upprepa med resterande quesadillas.

Skär quesadillas i tre bitar innan servering.

Blanda ketchup och majonnäs i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp quesadillas och äppelslaw på tallrikar.

Servera med rosa dippsås vid sidan av.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova