Quesadillas är en supersmarrig mexikansk gatumatsklassiker som du enkelt lagar hemma i ditt eget kök. Vi fyller tortillabröd med kyckling, majs och cheddar och serverar dem gyllenstekta med pommes på palsternacka och rödbeta och en rosa dippsås med ketchup och majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklinginnerfilé
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
½ burk
Majs
50 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller Mjölk)
2 st
Palsternacka
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
2 st
Rödbeta
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Smör till glaze
1 msk
Ketchup till dipp
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skala palsternacka.
Skär rödbeta (oskalad) och palsternacka i 2 cm breda stavar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–25, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med Jorden Runt, salt och en nypa peppar.
Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Tillsätt smör till pannan och stek i 1 min.
Lägg över kyckling på en tallrik och riv den i mindre bitar med 2 gafflar.
Häll av majs.
Fördela kyckling, majs och ost på en tortillahalva.
Vik över den andra tortillahalvan till en halvmåne.
Upprepande med resterande tortillas.
Hetta upp en stor stekpanna på medelvärrme.
Stek 2 quesadillas åt gången i 1–2 min per sida, tills gyllene. Upprepa med resterande quesadillas.
Skär quesadillas i tre bitar innan servering.
Blanda ketchup och majonnäs i en liten skål.
Lägg upp quesadillas och rotfruktspommes på tallrikar.
Servera med rosa dippsås vid sidan av.