Char siu-inspirerad köttfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Char siu-inspirerad köttfärs

Char siu-inspirerad köttfärs

med fullkornsnudlar, pak choi och jordnötter

Samla familjen runt matbordet och testa en ny spännande asiatisk rätt. Med detta recept har vi gjort en smakrik tolkning av den kinesiska klassikern char siu, och här lämnas ingen besviken! Smaksätt nötfärs och grönsaker med sojasås, hoisinsås, vitlök och ingefära och servera med mättande nudlar. Toppa med knapriga jordnötter och trevlig chili för en fulländad upplevelse.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

20

Jordnötter

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

250

Nötfärs

150

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

200

Pak choi

1

Röd chili

2

Vitlöksklyfta

½

Ingefära

30

Hoisinsås

1

Rödlök

1

Morot

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)498 kcal
Energi (kJ)2082 kJ
Fett13.98 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater56.05 g
varav socker11.9 g
Protein34.61 g
Salt2.5 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Skiva rödlök tunt. Skär oskalad morot i tändstickstunna strimlor - alternativt i halvmånar. Grovhacka pak choi. Finhacka (eller pressa) vitlök. Riv ingefära [1/2 st, 2 pers]. Kärna ur och skär chili tunt.

Koka vatten
2

Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull.

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och morot i 3-4 min. Tillsätt pak choi, ingefära, vitlök och en generös nypa salt*. Fräs i 1 min tills pak choien sloknat. För över grönsakerna i en skål och ställ åt sidan.

Koka nudlar
4

När vattnet kokar, tillsätt nudlar och låt koka i 3-4 min eller tills de är al dente. Spara lite nudelvatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers]innan du häller av. Häll tillbaka nudlarna i kastrullen. Tillsätt hoisinsås och det sparade nudelvattnet i kastrullen och rör om så att nudlarna täcks.

Stek färs
5

Hetta upp en ny generös skvätt olivolja* på hög värme i stekpannan medan nudlarna kokar. Stek nötfärs i 3-4 min tills den fått färg. Sänk värmen till låg och tillsätt sojasås, grönsaker och hoisinnudlar. Blanda väl och smaksätt en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Fördela char siu-inspirerad köttfärs med fullkornsnudlar och pak choi mellan era tallrikar. Toppa med jordnötter och chili.