Samla familjen runt matbordet och testa en ny spännande asiatisk rätt. Med detta recept har vi gjort en smakrik tolkning av den kinesiska klassikern char siu, och här lämnas ingen besviken! Smaksätt nötfärs och grönsaker med sojasås, hoisinsås, vitlök och ingefära och servera med mättande nudlar. Toppa med knapriga jordnötter och trevlig chili för en fulländad upplevelse.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
20
Jordnötter
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
250
Nötfärs
150
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
200
Pak choi
1
Röd chili
2
Vitlöksklyfta
½
Ingefära
30
Hoisinsås
1
Rödlök
1
Morot
Skiva rödlök tunt. Skär oskalad morot i tändstickstunna strimlor - alternativt i halvmånar. Grovhacka pak choi. Finhacka (eller pressa) vitlök. Riv ingefära [1/2 st, 2 pers]. Kärna ur och skär chili tunt.
Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och morot i 3-4 min. Tillsätt pak choi, ingefära, vitlök och en generös nypa salt*. Fräs i 1 min tills pak choien sloknat. För över grönsakerna i en skål och ställ åt sidan.
När vattnet kokar, tillsätt nudlar och låt koka i 3-4 min eller tills de är al dente. Spara lite nudelvatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers]innan du häller av. Häll tillbaka nudlarna i kastrullen. Tillsätt hoisinsås och det sparade nudelvattnet i kastrullen och rör om så att nudlarna täcks.
Hetta upp en ny generös skvätt olivolja* på hög värme i stekpannan medan nudlarna kokar. Stek nötfärs i 3-4 min tills den fått färg. Sänk värmen till låg och tillsätt sojasås, grönsaker och hoisinnudlar. Blanda väl och smaksätt en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Fördela char siu-inspirerad köttfärs med fullkornsnudlar och pak choi mellan era tallrikar. Toppa med jordnötter och chili.