Char siu-inspirerad blandfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Char siu-inspirerad blandfärs

Char siu-inspirerad blandfärs

med hoisinnudlar och stekta grönsaker

Samla familjen runt matbordet och testa en ny spännande asiatisk rätt. Med detta recept har vi gjort en smakrik tolkning av den kinesiska klassikern char siu, och här lämnas ingen besviken! Vi smaksätter blandfärs och grönsaker med sojasås, hoisinsås, vitlök och ingefära och serverar den med mättande udonnudlar. Till sist toppar vi med knapriga jordnötter och färsk chili för en fulländad smakupplevelse.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam
Jordnötter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

250 g

Blandfärs

2 st

Vitlöksklyfta

30 g

Hoisinsås

(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 st

Rödlök

1 st

Pak choi

150 g

Udon nudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

1 g

Chiliflakes

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Morot, Julienne

10 g

Ingefärspasta

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3416 kJ
Energi (kcal)816 kcal
Fett39.1 g
varav mättat13.5 g
Kolhydrater76.1 g
varav socker15.8 g
Protein35.9 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten. Koka nudlar [1/2 paket, 2P] i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdig, skopa upp kokvatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp. Häll av och lägg tillbaka nudlarna i kastrullen.

Rör ner hoisinsås och sparat kokvatten i kastrullen så att nudlarna täcks.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.  

Stek köttfärs
2

Skär rödlök i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka pak choi. 

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek lök, blandfärs och Ginger Ninja i 4-5 min, eller tills brynt. 

VIKTIGT: Färsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt grönsaker
3

Tillsätt morot, ingefärspasta, vitlök och salt [1/2 tsk | 1 tsk] till stekpannan, och stek i 1-2 min. 

Tillsätt pak choi och stek i 1 min eller tills den har mjuknat. 

Sänk till låg värme och rör i sojasås och nudlar. Krydda med en nypa salt och peppar. 

TIPS: Om det inte får plats i stekpannan kan du använda kastrullen istället.

Servera
4

Lägg upp blandfärs med nudlar och grönsaker på tallrikar. Garnera med jordnötter och chili.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.