Char siu-inspirerad blandfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Char siu-inspirerad blandfärs

Char siu-inspirerad blandfärs

med hoisinnudlar och stekta grönsaker

Samla familjen runt matbordet och testa en ny spännande asiatisk rätt. Med detta recept har vi gjort en smakrik tolkning av den kinesiska klassikern char siu, och här lämnas ingen besviken! Smaksätt blandfärs och grönsaker med sojasås, hoisinsås, vitlök och ingefära och servera med mättande nudlar. Toppa med knapriga jordnötter och trevlig chili för en fulländad upplevelse.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

250

Blandfärs

1

Röd chili

2

Vitlöksklyfta

½

Ingefära

30

Hoisinsås

(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)

20

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1

Rödlök

2

Morot

1

Pak choi

150

Udonnudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 5)

½

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)812 kcal
Energi (kJ)3398 kJ
Fett39.1 g
varav mättat13.6 g
Kolhydrater75.3 g
varav socker16 g
Protein37 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.

Skär rödlök och chili i tunna skivor.

Skär oskalad morot i tändstickstunna strimlor - alternativt i halvmånar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv ingefära [1/2 st, 2P]. 

Grovhacka pak choi. 

Fräs rödlök och morot
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs rödlök och morot i 3-4 min. 

Tillsätt pak choi
3

Tillsätt pak choi, ingefära, vitlök och salt [1/2 tsk | 1 tsk] till stekpannan. Fräs i 1 min tills pak choi är mjuk.

Lägg över i en skål och ställ åt sidan.

Koka nudlar
4

När vattnet kokar, tillsätt nudlar och koka dem i 4-6 min eller tills 'al dente'.

Spara lite kokvatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp innan du häller av resten. Lägg tillbaka nudlarna i kastrullen.

Tillsätt hoisinsås och sparat kokvatten i kastrullen och rör om så att nudlarna täcks.

Stek färs
5

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] på hög värme i stekpannan medan nudlarna kokar.

Stek blandfärs i 3-4 min tills den fått färg.

Sänk till låg värme och rör i sojasås, grönsaker och hoisinnudlar. Smaksätt med en nypa salt och peppar. 

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

TIPS: Blanda i kastrullen istället, 
om allt inte får plats i stekpannan.

Servera
6

Lägg upp köttfärs och nudlar på tallrikar.

Toppa med jordnötter och chili.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.