
Char siu-inspirerad blandfärs
med hoisinnudlar och stekta grönsaker
Samla familjen runt matbordet och testa en ny spännande asiatisk rätt. Med detta recept har vi gjort en smakrik tolkning av den kinesiska klassikern char siu, och här lämnas ingen besviken! Smaksätt blandfärs och grönsaker med sojasås, hoisinsås, vitlök och ingefära och servera med mättande nudlar. Toppa med knapriga jordnötter och trevlig chili för en fulländad upplevelse.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
250
Blandfärs
150
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Röd chili
2
Vitlöksklyfta
½
Ingefära
30
Hoisinsås
(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)
20
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1
Rödlök
2
Morot
1
Pak choi
Ingår inte i din leverans
1
Olivolja (steg 5)
½
Salt (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner

Skiva rödlök tunt. Skär oskalad morot i tändstickstunna strimlor - alternativt i halvmånar. Grovhacka pak choi. Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära [1/2 st, 2P]. Skiva chili tunt.

Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök och morot i 3-4 min.

Tillsätt pak choi, ingefära, vitlök och salt [1/2 tsk | 1 tsk] till stekpannan. Fräs i 1 min tills pak choi är mjuk. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.

När vattnet kokar, tillsätt nudlar och koka dem i 1-2 min eller tills 'al dente'. Spara lite kokvatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp innan du häller av resten. Lägg tillbaka nudlarna i kastrullen. Tillsätt hoisinsås och sparat kokvatten i kastrullen och rör om så att nudlarna täcks.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] på hög värme i stekpannan medan nudlarna kokar. Stek blandfärs i 3-4 min tills den fått färg. Sänk till låg värme och rör i sojasås, grönsaker och hoisinnudlar. Smaksätt med en nypa salt och peppar. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Lägg upp köttfärs med nudlar och grönsaker på tallrikar. Toppa med jordnötter och lite chili (efter smak).