Char siu-inspirerad blandfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Char siu-inspirerad blandfärs

Char siu-inspirerad blandfärs

med hoisinnudlar och stekta grönsaker

Samla familjen runt matbordet och testa en ny spännande asiatisk rätt. Med detta recept har vi gjort en smakrik tolkning av den kinesiska klassikern char siu, och här lämnas ingen besviken! Smaksätt blandfärs och grönsaker med sojasås, hoisinsås, vitlök och ingefära och servera med mättande nudlar. Toppa med knapriga jordnötter och trevlig chili för en fulländad upplevelse.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

250 g

Blandfärs

150 g

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

1 st

Pak choi

1 st

Röd chili

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Ingefära

30 g

Hoisinsås

(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 st

Rödlök

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)805 kcal
Energi (kJ)3370 kJ
Fett38.6 g
varav mättat13.3 g
Kolhydrater73.7 g
varav socker16.2 g
Protein36.5 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Skiva rödlök tunt. Skär oskalad morot i tändstickstunna strimlor - alternativt i halvmånar. Grovhacka pak choi. Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära [1/2 st, 2P]. Skiva chili tunt.

Fräs rödlök & morot
2

Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök och morot i 3-4 min.

Tillsätt pak choi
3

Tillsätt pak choi, ingefära, vitlök och salt* [1/2 tsk | 1 tsk] till stekpannan. Fräs i 1 min tills pak choien är mjuk. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.

Koka nudlar
4

När vattnet kokar, tillsätt nudlar och koka dem i 1-2 min eller tills de är 'al dente'. Spara lite nudelvatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp innan du häller av resten. Lägg tillbaka nudlarna i kastrullen. Tillsätt hoisinsås och det sparade nudelvattnet i kastrullen och rör om så att nudlarna täcks.

Stek färs
5

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] på hög värme i stekpannan medan nudlarna kokar. Stek blandfärs i 3-4 min tills den fått färg. Sänk till låg värme och rör i sojasås, grönsaker och hoisinnudlar. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp char siu-inspirerad blandfärs med nudlar och grönsaker på tallrikar. Toppa med jordnötter och lite chili.