HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCajunpanerad Fläskkotlett
topBanner
Cajunpanerad fläskkotlett

Cajunpanerad fläskkotlett

med sötpotatismos och kålsallad

Servera familjen fläskkotlett, som paneras i panko och vår färdiga cajunkryddblandning Ay Cajun-ba. Ett spännande tillbehör är sötpotatismos som säkert blir en ny favorit för hela familjen. Vi serverar kvällens härligheter med en vacker grön och orange kålsallad med morot och persilja.

Taggar:BarnvänligUnder 650 kcal
Allergener:sulfiterglutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sötpotatis

150 g

Strimlad salladsmix

250 g

Fläskkotlett, skivad

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

1 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Ekologisk lime

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör* (steg 1)

(Innehållermjölk)

1 st

Ägg* (steg 2)

(Innehållerägg)

2 msk

Mjölk* (steg 1)

(Innehållermjölk)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

¼ tsk

Salt* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2503.7683 kJ
Energi (kcal)598.415 kcal
Fett23.8885 g
varav mättat12.5 g
Kolhydrater57.719 g
varav socker8.8 g
Protein36.914 g
Salt1.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Koka den i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa den tillsammans med smör* [2 msk | 4 msk], mjölk* [2 msk | 4 msk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sätt åt sidan under lock.

2

Skär lime i klyftor. Riv morot. Grovhacka persilja. Blanda Ay Cajun-ba, panko, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar* i en skål. Vispa upp ägg* [1 st | 2 st] med en gaffel i en ny skål.

3

Vänd kött först i ägg* och sedan i pankomix. Pressa pankon mot kött så att den fastnar. Lägg sedan över på en tallrik och ställ åt sidan.

4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek kött i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. 

5

Blanda limejuice [1 msk | 2 msk], en skvätt olivolja, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt riven morot, salladsmix och hälften av persiljan i skålen och blanda.

6

Lägg upp sötpotatismos, cajunpanerad fläskkotlett och kålsallad på tallrikar. Garnera med resterande persilja.