
Servera familjen fläskkotlett, som paneras i panko och vår färdiga cajunkryddblandning Ay Cajun-ba. Ett spännande tillbehör är sötpotatismos som säkert blir en ny favorit för hela familjen. Vi serverar kvällens härligheter med en vacker grön och orange kålsallad med morot och persilja.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
450
Sötpotatis
150
Strimlad salladsmix
250
Skivad fläskkotlett
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
1
Morot
1
Bladpersilja
1
Ekologisk lime
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
2
Smör (steg 1)
1
Ägg (steg 2)
2
Mjölk (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
¼
Salt (steg 2)

Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Koka den i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa den tillsammans med smör* [2 msk | 4 msk], mjölk* [2 msk | 4 msk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sätt åt sidan under lock.

Skär lime i klyftor. Riv morot. Grovhacka persilja. Blanda Ay Cajun-ba, panko, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar* i en skål. Vispa upp ägg* [1 st | 2 st] med en gaffel i en ny skål.

Vänd kött först i ägg* och sedan i pankomix. Pressa pankon mot kött så att den fastnar. Lägg sedan över på en tallrik och ställ åt sidan.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek kött i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.

Blanda limejuice [1 msk | 2 msk], en skvätt olivolja, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt riven morot, salladsmix och hälften av persiljan i skålen och blanda.

Lägg upp sötpotatismos, cajunpanerad fläskkotlett och kålsallad på tallrikar. Garnera med resterande persilja.