Skip to main content
Cajunkryddade plantbaserade kycklingbitar

Cajunkryddade plantbaserade kycklingbitar

med rostade grönsaker och citruscrema

Kvällens middag är inget mindre än en grönare och nyttigare version av en klassisk kebabtallrik! Vi rostar potatis, morot och lök med vår egen kryddblandning Panamat i ugnen och blandar dem med majs och färsk spenat. Vi serverar våra rostade grönsaker med cajunkryddade plantbaserade kycklingbitar och toppar med koriander och en smakrik citruscrema med vitlök och gräddfil.

Taggar:
Enkel att förbereda
Vegetarisk
Glutenfri
Mer grönt
Under 650 kcal
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Soja
Ägg
Kan innehålla spår av allergener

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid
NivåMedel
Antal portioner

1 st

Koriander

1 st

Citrusfrukt

4 g

Panamat

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

30 g

Spenat

500 g

Potatis

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Majs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Lök

2 st

Morot

200 g

Plantbaserade kycklingbitar

(Innehåller: Ägg, Kan innehålla spår av allergener, Soja)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

Energi (kJ)2373 kJ
Energi (kcal)567 kcal
Fett18.2 g
varav mättat4.6 g
Kolhydrater79.5 g
varav socker17.4 g
Kostfiber10.2 g
Protein25.8 g
Salt2.7 g
Potassium1355.4 mg
Calcium33.6 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Skär potatis och morot (oskalade) i 2 cm stora bitar.

Rosta grönsaker
2

Placera potatis och grönsaker på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, Panamat, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Tillsätt majs
3

Under tiden, skölj spenat.

Häll av majs.

Tillsätt majs på plåten när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.

Stek vegostrimlor
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek plantbaserade kycklingbitar med Ay Cajun-ba och en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills brynt.

Gör limecrema
5

Under tiden, halvera citrusfrukt.

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka koriander.

Blanda gräddfil, vitlök, citrussaft och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Vänd spenat med färdigrostade grönsaker på plåten.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar.

Toppa med plantbaserade kycklingbitar och ringla över citruscrema.

Garnera med koriander.