Skip to main content
Cajunkryddad öring

Cajunkryddad öring

med tabbouleh och vitlöksyoghurt

Tabbouleh är en bulgursallad från Libanon, som kan innehålla många spännande ingredienser. I kväll består den av gurka, tomat, rödlök och persilja och blir ett perfekt komplement till vår cajunkryddade öring som vi steker gyllene och mör. Vi serverar vår tabbouleh och öring med en svalkande vitlöksyoghurt.

Taggar:
Snabb
Under 650 kcal
Max 50g kolhydrater
Laga mig först
Allergener:
Fisk
Mjölk
Sulfiter
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Rödlök

1 st

Citron

2 st

Tomat

½ st

Vitlöksklyfta

250 g

Öring

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

4 g

Ay Cajun-ba

85 g

Bulgur

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)2267 kJ
Energi (kcal)542 kcal
Fett25.4 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater40.5 g
varav socker7.2 g
Kostfiber10.1 g
Protein33.2 g
Salt2.8 g
Trans Fat0.2 g
Potassium274.8 mg
Calcium28.2 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur och salt och sänk till medellåg värme.

Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Blanda vitlöksyoghurt
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär citron i klyftor.

Blanda yoghurt, vitlök, en skvätt citronsaft och en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Stek fisk
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med Ay Cajun-ba och salt.

Stek fisk i 3–4 min på ena sidan. Vänd fisk och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Förbered grönsaker
4

Under tiden, finhacka gurka, tomat och rödlök.

Grovhacka persilja.

Blanda tabbouleh
5

Rör ner gurka, tomat, rödlök, persilja, saft från resterande citronklyftor, olivolja, salt och en nypa peppar i kastrullen med färdig bulgur.

Servera
6

Lägg upp tabbouleh i djupa tallrikar.

Toppa med cajunkryddad öring.

Ringla över vitlöksyoghurt.