Cajunkryddad kycklingfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkryddad kycklingfilé

Cajunkryddad kycklingfilé

med rostad 'buffalo'-potatis och rökt majonnäs

Ikväll går den kulinariska resan till Amerika och vi frestar med 'buffalo'-potatis och kyckling med cajunkryddor. Kycklingen kryddar vi med vår egen cajunkrydda som vi kallar Ay Cajun-ba, och så rostar vi den till perfektion. Den får sällskap i ugnen av krossad potatis, paprika, rödlök och majs. Vi toppar med rökt majonnäs och färska jalapeno. Ay Cajun-ba - det smakar gott!

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400

Småpotatis

1

Paprika

1

Rödlök

½

Jalapeno

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

300

Kycklingbröstfilé

1

Majs

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

2

Rökt paprikapulver

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2543 kJ
Energi (kcal)608 kcal
Fett23.9 g
varav mättat3.6 g
Kolhydrater51.6 g
varav socker15.2 g
Protein42.2 g
Salt1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet.

Krydda med salt och peppar, täck med lock och sätt åt sidan. 

Förbered råvaror
2

Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar. 

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Halvera jalapeno [½ st, 2P] på längden, kärna ur och skär i tunna skivor.

Häll vätska av majs. 

Tillaga kyckling
3

Krydda kyckling med salt och Ay Cajun-ba.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, tills brynt.

Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper, och tillaga i ugnen i 11-12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Gör 'buffalo'-potatis
4

Placera färdigkokt potatis på en ny plåt med bakplåtspapper. Krossa försiktigt med en gaffel, ringla över en generös skvätt olivolja och krydda med en nypa salt.

Placera paprika, rödlök och majs på samma bakplåt. Ringla över olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.

Rosta i 10-12 min, tills potatis är gyllene.

Blanda rökt majonnäs
5

Blanda majonnäs, rökt paprikapulver [1/2 paket, 2P] och en skvätt vatten i en liten skål.

Skär kyckling i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp cajunkryddad kyckling, rostade grönsaker och rostad 'buffalo'-potatis på tallrikar.

Ringla rökt majonnäs på potatis och garnera potatis med jalapeno.

TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.