HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBöngryta
topBanner
Böngryta

Böngryta

med bulgur, körsbärstomater och chimichurri

Här skämmer vi bort er med massor av läckra råvaror som tillsammans ger er en underbar allt-i-ett rätt som serveras i djupa skålar. Vi börjar med bulgur, som får extra god smak av att kokas med buljong. När bulguren kokar så steker vi Tex-Mex bönor, och blandar ihop en fräsch sallad med avokado och körsbärstomater. Vi toppar härligheterna med en hemlagad chimichurrisås och grekisk salladsost.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:glutenmjölkselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Svarta bönor

170 g

Bulgur

(Innehållergluten)

1 st

Avokado

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

125 g

Körsbärstomater

1 st

Ekologisk lime

5 g

Tex-Mex

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Röd paprika

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Rödlök

1 portionspåse

Koriander

8 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ burk

Tomatpuré

4 g

Panamat

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja* (steg 4)

¼ tsk

Salt* (steg 3)

2 msk

Vatten* (steg 3)

8 dl

Vatten* (steg 1)

efter behov

Socker* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3779.6577 kJ
Energi (kcal)903.3599 kcal
Fett39.6032 g
varav mättat13.5 g
Kolhydrater85.9716 g
varav socker14.9 g
Protein32.8268 g
Salt5.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med vatten* [8 dl | 16 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

2

Skölj bönor. Finhacka rödlök. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Finhacka persilja och koriander. Finhacka eller pressa vitlök. Skär lime i klyftor.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt bönor, rödlök, Tex-Mex, Panamat, tomatpuré [1/2 burk, 2P], vatten* [2 msk | 4 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och hälften av vitlöken. Stek i 3-4 min, eller tills rödlök är mjuk. Smaka av med peppar*.

4

Blanda limejuice [2 tsk | 4 tsk], koriander, olivolja* [2 msk | 4 msk], resterande vitlök och hälften av persiljan i en liten skål. Smaka av med en nypa socker*, salt* och peppar*.

5

Halvera, kärna ur och gröp ur avokado med en sked. Tärna den i 2 cm stora bitar. Blanda avokado, körsbärstomater, paprika, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Blanda färdigkokt bulgur med en skvätt olivolja*, resterande persilja, en nypa salt* och peppar*.

6

Lägg upp bulgur i skålar. Toppa med böngryta, avokado- och tomatsallad. Smula över grekisk salladsost och ringla över chimichurri.