topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Böngryta

Böngryta

med bulgur, körsbärstomater och chimichurri

Här skämmer vi bort er med massor av läckra råvaror som tillsammans ger er en underbar allt-i-ett rätt som serveras i djupa skålar. Vi börjar med bulgur, som får extra god smak av att kokas med buljong. När bulguren kokar så steker vi Tex-Mex bönor, och blandar ihop en fräsch sallad med avokado och körsbärstomater. Vi toppar härligheterna med en hemlagad chimichurrisås och grekisk salladsost.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Svarta bönor

170

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Avokado

100

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

125

Körsbärstomater

1

Ekologisk lime

5

Tex-Mex

1

Vitlöksklyfta

1

Paprika

1

Bladpersilja

1

Rödlök

1

Koriander

8

Grönsaksbuljong

½

Tomatpuré

4

Panamat

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja (steg 4)

¼

Salt (steg 3)

2

Vatten (steg 3)

8

Vatten (steg 1)

Socker (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)903 kcal
Energi (kJ)3780 kJ
Fett39.6 g
varav mättat13.5 g
Kolhydrater14.9 g
varav socker14.9 g
Protein32.83 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten* [8 dl | 16 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Förbered frukt & grönt
2

Skölj bönor. Finhacka rödlök. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Finhacka persilja och koriander. Finhacka eller pressa vitlök. Skär lime i klyftor.

Stek bönor
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt bönor, rödlök, Tex-Mex, Panamat, tomatpuré [1/2 burk, 2P], vatten* [2 msk | 4 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och hälften av vitlöken. Stek i 3-4 min, eller tills rödlök är mjuk. Smaka av med peppar*.

Förbered chimichurri
4

Blanda limejuice [2 tsk | 4 tsk], koriander, olivolja* [2 msk | 4 msk], resterande vitlök och hälften av persiljan i en liten skål. Smaka av med en nypa socker*, salt* och peppar*.

Blanda sallad
5

Halvera, kärna ur och gröp ur avokado med en sked. Tärna den i 2 cm stora bitar. Blanda avokado, körsbärstomater, paprika, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Blanda färdigkokt bulgur med en skvätt olivolja*, resterande persilja, en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar. Toppa med böngryta, avokado- och tomatsallad. Smula över grekisk salladsost och ringla över chimichurri.