topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biffstrimlor

Biffstrimlor

med grönsaker och vitlöksris

Ett utsökt recept på asiatiska biffstrimlor som serveras med stekta gröna bönor, morot och paprika, som får härlig smak av att stekas med ingefära. Vi lagar även ett underbart vitlöksris som fångar upp den goda asiatiska woksåsen. Vi toppar med hackade jordnötter, och så är maten klar att njutas.

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

1

Vitlöksklyfta

1

Paprika

200

Strimlat nötkött

1

Morot

½

Ingefära

75

Haricots verts

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

20

Jordnötter

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

2

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)433 kcal
Energi (kJ)1810 kJ
Fett7.81 g
varav mättat4.4 g
Kolhydrater81.22 g
varav socker19 g
Protein8.89 g
Salt2.1 g

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* och smör* [1 msk | 2 msk] i en medelstor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [2 1/2 dl | 5 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Riv ingefära [1/2 st, 2P] fint. Skär morot (oskalad) i tunna stavar. Skär paprika i tunna strimlor. Ansa och dela gröna bönor [1/2 paket, 2P] på mitten.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morot och paprika tills möra, 4-5 min. Tillsätt gröna bönor och ingefära i 2-3 min. Krydda med salt* och peppar* och för över till en skål.

Hacka jordnötter
4

Blanda asiatisk woksås och vatten* [2 msk | 4 msk] i en liten skål. Grovhacka jordnötter.

Stek biffstrimlor
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme. Stek biffstrimlor under omrörning, tills gyllene och genomstekta, 1-2 min. Rör i woksåsen. Koka tills uppvärmd, 1 min. VIKTIGT: Biffstrimlorna kan ätas när de har fått en fin stekyta.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris, biffstrimlor och grönsaker i skålar. Toppa med resterande sås från stekpannan. Garnera med jordnötter.