topBanner
Biffstrimlor

Biffstrimlor

med grönsaker och vitlöksris

Ett utsökt recept på asiatiska biffstrimlor som serveras med stekta gröna bönor, morot och paprika, som får härlig smak av att stekas med ingefära. Vi lagar även ett underbart vitlöksris som fångar upp den goda asiatiska woksåsen. Vi toppar med hackade jordnötter, och så är maten klar att njutas.

Taggar:BarnvänligUnder 600 kcal
Allergener:jordnötterglutensesamsojasulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Röd paprika

200 g

Strimlat nötkött

1 st

Morot

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

½ st

Ingefära

75 g

Gröna bönor

75 g

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, sesam, soja, sulfiter)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör* (steg 1)

(Innehållermjölk)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

3 dl

Vatten* (steg 1)

2 msk

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2651 kJ
Energi (kcal)634 kcal
Fett15 g
varav mättat6 g
Kolhydrater81 g
varav socker18 g
Kostfiber5 g
Protein41 g
Kolesterol0 mg
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* och smör* [1 msk | 2 msk] i en medelstor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [2 1/2 dl | 5 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Riv ingefära [1/2 st, 2P] fint. Skär morot (oskalad) i tunna stavar. Skär paprika i tunna strimlor. Ansa och dela gröna bönor [1/2 paket, 2P] på mitten.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morot och paprika tills möra, 4-5 min. Tillsätt gröna bönor och ingefära i 2-3 min. Krydda med salt* och peppar* och för över till en skål.

4

Blanda asiatisk woksås och vatten* [2 msk | 4 msk] i en liten skål. Grovhacka jordnötter.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme. Stek biffstrimlor under omrörning, tills gyllene och genomstekta, 1-2 min. Rör i woksåsen. Koka tills uppvärmd, 1 min. VIKTIGT: Biffstrimlorna kan ätas när de har fått en fin stekyta.

6

Lägg upp vitlöksris, biffstrimlor och grönsaker i skålar. Toppa med resterande sås från stekpannan. Garnera med jordnötter.