HelloFresh
Bánh mì

Bánh mì

med kyckling, picklad morot och sojamajonnäs (Obs! Ägg medföljer inte!)

Mmm - maffig smakrik macka till kvällsmat, det är inte dumt det! Utöver pulled kyckling fyller du din baguette med gurkstavar, picklad morot, stekt ägg och frisk koriander och mynta. Chili ger trevligt sting, tunt skivad lök bryter av och sojamajo ger det lilla extra. Rätten går ruskigt fort att göra, smakar fantastiskt och är löjligt enkel. Denna banh mi får våra varmaste rekommendationer!

Taggar:Snabb
Allergener:glutenäggsojasenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Morot

1 st

Gurka

1 st

Rödlök

1 st

Chili

1 st

Stenugnsbakad baguette

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av allergener)

1 påse

Mynta & koriander

25 ml

Vitvinsvinäger

1 paket

Kycklinginnerfilé

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg*

(Innehållerägg)

Socker*

2 msk

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2818 kJ
Energi (kcal)674 kcal
Fett19 g
varav mättat4 g
Kolhydrater71 g
varav socker12 g
Kostfiber6 g
Protein50 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Riv oskalad morot i långa strimlor med en grönsaksskalare. Skär gurka i tunna stavar.

Skiva rödlök mycket tunt. Kärna ur och skiva chili tunt.

Grovhacka mynta och koriander.

Skär baguette både på mitten och längden till fyra bitar.

2

Blanda vatten* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers], vitvinsvinäger, en nypa salt* och socker* i en skål. Rör morotsstrimlor i lagen och låt stå tills servering.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i 2-3 min på varje sida tills den fått fin stekyta. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

För över kycklingen på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Lägg brödet på andra sidan och tillaga i 5-6 min tills kycklingen är genomstekt.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek ägg* i 4-5 min, tills vitan stelnat men gulan fortfarande är något lös.

5

Blanda sojasås och majonnäs i en skål.

Häll av lagen från morotsstrimlorna.

Riv sönder kycklingfiléerna i små bitar med en hjälp av en gaffel.

6

Bre baguetterna med sojamajonnäs. Toppa mackorna med gurka, picklad morot, koriander, mynta, lök, kyckling och chili.

Avsluta med stekt ägg på toppen, lägg på baguettelocket och hugg in.