HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBánh Mì
topBanner
Bánh mì

Bánh mì

med kyckling, picklad morot och sojamajonnäs (Obs! Ägg medföljer inte!)

Mmm - maffig smakrik macka till kvällsmat, det är inte dumt det! Utöver pulled kyckling fyller du din baguette med gurkstavar, picklad morot, stekt ägg och frisk koriander och mynta. Chili ger trevligt sting, tunt skivad lök bryter av och sojamajo ger det lilla extra. Rätten går ruskigt fort att göra, smakar fantastiskt och är löjligt enkel. Denna banh mi får våra varmaste rekommendationer!

Taggar:SnabbStark
Allergener:senapäggsulfiterglutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Gurka

280 g

Mynta & koriander

25 ml

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

25 ml

Chili

efter behov

Morot

2 msk

Kycklinginnerfilé

2 st

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

Gurka, piccolo

Rödlök

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållasesam)

Ingår inte i din leverans

Socker

Vatten

Ägg

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)330 kcal
Energi (kJ)1382 kJ
Fett17.59 g
varav mättat3.4 g
Kolhydrater3.3 g
varav socker2.1 g
Protein39.38 g
Salt2.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Riv oskalad morot i långa strimlor med en grönsaksskalare. Skär gurka i tunna stavar. Skiva rödlök mycket tunt. Kärna ur och skiva chili tunt. Grovhacka mynta och koriander. Skär baguette både på mitten och längden till fyra bitar.

2

Blanda vatten* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers], vitvinsvinäger, en nypa salt* och socker* i en skål. Rör morotsstrimlor i lagen och låt stå tills servering.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i 2-3 min på varje sida tills den fått fin stekyta. Krydda med en nypa salt* och peppar*. För över kycklingen på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Lägg brödet på andra sidan och tillaga i 5-6 min tills kycklingen är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek ägg* i 4-5 min, tills vitan stelnat men gulan fortfarande är något lös.

5

Blanda sojasås och majonnäs i en skål. Häll av lagen från morotsstrimlorna. Riv sönder kycklingfiléerna i små bitar med en hjälp av en gaffel.  

6

Bre baguetterna med sojamajonnäs. Toppa mackorna med gurka, picklad morot, koriander, mynta, lök, kyckling och chili. Avsluta med stekt ägg på toppen, lägg på baguettelocket och hugg in.