Skip to main content
Bakad potatis med vego-kebab
Bakad potatis med vego-kebab

Bakad potatis med vego-kebab

med kålsallad och ranchdressing

4.3
(253)

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Bakad potatis brukar uppskattas av både stora och små familjemedlemmar och kan varieras i all oändlighet, beroende på vilken fyllning du väljer. I kväll bjuder vi på en grön variant med vegansk kebab som vi steker med lök och vår egen kryddblandning Panamat. Medan potatisen bakas i ugnen blandar vi även en härlig kålsallad med äpple och morot och en ranchdressing med yoghurt, majonnäs vitlök och gräslök som vi toppar den färdiga rätten med.

Taggar:
Enkel
Under 650 kcal
Barnvänlig
Vegetarisk
Allergener:
Soja
Vete
Gluten
Senap
Havre
Mjölk
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

1 st

Morot

½ st

Vitlöksklyfta

150 g

Kålmix

(Kan innehålla spår av: Selleri)

1 st

Äpple

1 st

Lök

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller: Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

4 g

Panamat

1 paket

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 portionspåse

Gräslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

Näringsvärden

Energi (kJ)2631 kJ
Energi (kcal)629 kcal
Fett28 g
varav mättat53.6 g
Kolhydrater68.4 g
varav socker21.1 g
Kostfiber10.8 g
Protein26 g
Salt2.9 g
Iron0.3 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta bakpotatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Halvera bakpotatis (oskalad) och stick hål runt om med en gaffel.

Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar och lägg med skärsidan ner.

Rosta i 30–40 min, eller tills mjuka.

Blanda kålsallad
2

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Riv morot (oskalad) grovt.

Blanda kål, morot, äpple och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Förbered grönsaker
3

Finhacka gräslök.

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].

Skär lök i tunna skivor.

Stek vego-kebab
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Stek lök, vego-kebab, Panamat, en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills brynt.

Blanda dressing
5

Blanda yoghurt, majonnäs, vitlök, gräslök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp bakad potatis med skärsidan upp på tallrikar.

Toppa med vego-kebab, lök och dressing.

Servera med kålsallad.