Bakad potatis och vegostrimlor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakad potatis och vegostrimlor

Bakad potatis och vegostrimlor

med kålsallad och ranchdressing

Bakad potatis brukar uppskattas av både stora och små familjemedlemmar och kan varieras i all oändlighet, beroende på vilken fyllning du väljer. I kväll bjuder vi på en grön variant med vegostrimlor. Medan potatisen bakas i ugnen blandar vi även en härlig kålsallad med äpple och morot och en ranchdressing med yoghurt, majonnäs, vitlök och gräslök som vi toppar den färdiga rätten med.

Taggar:
Vegetarisk
Barnvänlig
Under 650 kcal
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

4 g

Panamat

150 g

Kålmix

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Gräslök

1 st

Lök

500 g

Potatis

200 g

Vegansk kebab

1 st

Äpple

75 g

Rädisor

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1760 kJ
Energi (kcal)421 kcal
Fett14 g
varav mättat3.7 g
Kolhydrater65.8 g
varav socker15.4 g
Protein10.2 g
Salt3 g

Instruktioner

Rosta bakpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera bakpotatis (oskalad) och stick hål över den med en gaffel.

Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar och lägg med skärsidan ner.

Rosta i 30–40 min, eller tills mjuka.

Blanda kålsallad
2

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skär rädisor i tunna skivor.

Blanda kålmix, rädisor, äpple och salt i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Förbered grönsaker
3

Finhacka gräslök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär lök i tunna skivor.

Stek vegansk kebab
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Stek lök, vegansk kebab, Panamat och en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills brynt.

Blanda dressing
5

Blanda yoghurt, majonnäs, vitlök, gräslök och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp potatis med skärsidan upp på tallrikar.

Toppa med vegansk kebab, lök och dressing.

Servera med kålsallad.