Tacos för oftast tankarna till Mexiko, men kvällens variant bjuder på asiatiska smaker. Supergoda tacos med vegofärs, rödlök, pak choi, asiatisk woksås, riven morot och stark srirachamajonnäs blir en favorit för hela familjen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Morot
½ st
Rödlök
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
1 g
Chiliflakes
1 st
Gurka
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Pak choi
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
10 g
Sriracha
1 msk
Olivolja (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Vatten* (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 220 °C/ 200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Skär pak choi och rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek rödlök i 2-3 min, eller tills mjuka. Tillsätt pak choi och stek i ytterligare 2-3 min, eller tills den är mjuk.
Under tiden, riv morot (oskalad). Finhacka gurka.
Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Vänd i gurka i lagen och ställ skålen åt sidan. Häll av lagen innan servering.
Tillsätt vegofärs, asiatisk woksås, en nypa chiliflakes, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en skvätt vatten till stekpannan. Stek tills uppvärmt, 2-3 min.
Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
Blanda majonnäs och sriracha [1/2 paket, 2P] i en liten skål.
TIPS: Skippa chili och/eller sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Ställ fram alla ingredienser på matbordet.
Fyll tortillas med färs, morot, picklad gurka och en klick srirachamajonnäs.