
Tacos för oftast tankarna till Mexico, men kvällens variant bjuder på asiatiska smaker. Supergoda tacos med vegofärs, rödlök, pak choi, asiatisk woksås, riven morot och stark srirachamajonnäs blir en favorit för hela familjen.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
160 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 st
Morot
1 st
Lök
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller: Gluten, Soja, Vete, Sesam)
1 st
Pak choi
1 st
Citrusfrukt
50 g
Srirachamajonnäs
(Innehåller: Ägg, Senap)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 4)

Sätt ugnen på 220°C/ 200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn). Skär pak choi i i tunna skivor. Skär rödlök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök tills mjuk, 2-3 min. Tillsätt hälften av pak choi och stek i ytterligare 2-3 min, tills pak choi är mjuk.

Riv morot (oskalad). Skär lime i klyftor.

Tillsätt vegofärs, asiatisk woksås, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en skvätt vatten* till stekpannan, och stek tills genomvarmt, 2-3 min.

Värm tortillas på en tallrik i mikrovågsugnen i 30-60 sek, tills genomvarma, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Ställ fram alla ingredienser på matbordet. Bygg tacos med färs, stekta grönsaker, riven morot, färsk pak choi och en klick srirachamajonnäs. Servera med limeklyftor.