Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Tacos för oftast tankarna till Mexiko, men kvällens variant bjuder på asiatiska smaker. Supergoda tacos med vegofärs, rödlök, pak choi, asiatisk woksås, riven morot och stark srirachamajonnäs blir en favorit för hela familjen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Morot
½ st
Rödlök
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
1 g
Chiliflakes
50 g
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Gurka
25 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Pak choi
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 tsk
Socker (steg 3)
Sätt ugnen på 220°C/ 200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn).
Skär pak choi i tunna skivor.
Skär rödlök [½ st, 2P] i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek rödlök tills mjuk, 2-3 min.
Tillsätt hälften av pak choi och stek i ytterligare 2-3 min, tills den är mjuk.
Tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Blanda vitvinsvinäger och socker [1 tsk | 2 tsk] i en skål. Rör i gurka och ställ åt sidan.
Tillsätt vegofärs, asiatisk woksås, en nypa chili flakes, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en skvätt vatten till stekpannan, och stek tills uppvärmt, 2-3 min.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Värm tortillas på en tallrik i mikrovågsugnen i 30-60 sek, tills genomvarma, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
Häll av gurklagen precis innan servering.
Ställ fram alla ingredienser på matbordet.
Fyll tortillas med färs, stekta grönsaker, morot, färsk pak choi, picklad gurka och en klick srirachamajonnäs.