
Asiatiska vegotacos
med vegetarisk färs och srirachamajonnäs
Tacos för oftast tankarna till Mexico, men kvällens variant bjuder på asiatiska smaker. Supergoda tacos med vegofärs, rödlök, pak choi, asiatisk woksås, riven morot, picklad gurka och srirachamajonnäs blir en favorit för hela familjen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
160
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Morot
½
Rödlök
75
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
1
Pak choi
1
Chili flakes
50
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Gurka
25
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
Ingår inte i din leverans
1
Olivolja (steg 2)
¼
Salt (steg 4)
1
Socker (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 220°C/ 200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn). Skär pak choi i tunna skivor. Skär rödlök [½ st, 2P] i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek rödlök tills mjuk, 2-3 min. Tillsätt hälften av pak choien och stek i ytterligare 2-3 min, tills den är mjuk.
Riv morot (oskalad). Tärna gurka i 1 cm stora bitar. Blanda vitvinsvinäger och socker [1 tsk | 2 tsk] i en skål. Rör i gurka och ställ åt sidan.
Tillsätt vegofärs, asiatisk woksås, en nypa chili flakes, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en skvätt vatten till stekpannan, och stek tills uppvärmt, 2-3 min.
Värm tortillas på en tallrik i mikrovågsugnen i 30-60 sek, tills genomvarma, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min. Häll av gurklagen precis innan servering.
Ställ fram alla ingredienser på matbordet. Bygg tacos med färs, stekta grönsaker, riven morot, färsk pak choi, picklad gurka och en klick srirachamajonnäs.