topBanner
Asiatiska tacos med vegofärs

Asiatiska tacos med vegofärs

woksås och coleslaw

Tacos för oftast tankarna till Mexico, men kvällens variant bjuder på asiatiska smaker. Supergoda tacos med vegofärs, lök, morot, coleslaw med gurka, och asiatisk dressing blir en favorit för hela familjen.

Taggar:VegetariskSnabbLatmat
Allergener:glutensojaäggsenapsesamsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Gurka

160 g

Vegofärs

(Innehållergluten, soja)

8 st

Tortillabröd

(Innehållergluten)

1 st

Morot

150 g

Strimlad salladsmix

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

40 g

Asiatisk dressing

(Innehållergluten, soja, sesam)

1 st

Lök

75 g

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, soja, sesam, sulfiter)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3271 kJ
Energi (kcal)782 kcal
Fett32 g
varav mättat3 g
Kolhydrater88 g
varav socker24 g
Protein29 g
Salt5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skala gurka med en potatisskalare i långa band, sluta när du når in till kärnorna. Dela kärndelen i kvartar på längden, och tärna sen i små bitar. Skala även morot i långa band. Skiva lök tunt.

2

Blanda salladsmix, hackad gurka (inte banden), och aioli i en stor skål . Krydda med salt* och peppar*, och blanda väl.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en mellanstor stekpanna på medelhög värme. Stek lök tills mjuk, 2-3 min.

4

Tillsätt vegofärs, asiatisk woksås och en skvätt vatten* till stekpannan. Stek i 2-3 min.

5

Värm minitortillas i 10 s intervaller i mikron eller i en torr stekpanna tills genomvarma.

6

Bygg tacos med färs, coleslaw och gurk- och morotsband. Ringla över asiatisk dressing.