HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatiska Nudlar
topBanner
Asiatiska nudlar

Asiatiska nudlar

med kyckling, jordnötssås och hempicklad gurka

En riktigt härlig helg börjar med en fantastisk fredagsmiddag, og vi här bjuder vi på det helt rätta receptet! Asiatiska nudlar med kyckling i jordnötssås med kokosmjölk och vitlök. Hempicklad gurka som tillbehör svänger du ihop på nolltid!

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:sulfiterglutensojajordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Goan xacuti

300 g

Morot

25 ml

Gurka

25 ml

kycklingbröstfilé

200

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

200 ml

Kycklingbuljong

25 g

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

½ tsk

Gurka, piccolo

3 tsk

Chili

½ dl

Salladslök

Fullkornsnudlar

(Innehållergluten)

Vitlöksklyfta

Kokosmjölk

Ekologisk lime

Jordnötssmör

(Innehållerjordnötter)

Ingår inte i din leverans

Salt*

Socker* (steg 1)

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)489.52 kcal
Energi (kJ)2048.1516 kJ
Fett28.8025 g
varav mättat18.2 g
Kolhydrater15.4875 g
varav socker10.2 g
Protein40.7115 g
Salt3.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten*. Blanda vitvinsvinäger, socker*, vatten* och salt* (se mängd i ingredienslistan) till en lag i en skål. Tärna gurka i 1 cm stora bitar, blanda dem med lagen och sätt skålen åt sidan.

2

Skala morot och skär den i tunna halvmånar. Finhacka (eller pressa) vitlök. Dela lime i klyftor. Skiva salladslök tunt. Dela chili [1/2 st, 2 pers] på längden och skiva tunt.

3

Skär kyckling i 5 cm stora bitar på separat skärbräda. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme och stek kyckling i 3-4 min. Tillsätt morot och stek i 2 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Lägg ner nudlar i det kokande vattnet och koka i 3-4 min, eller tills mjuka. Häll av vattnet, ringla över olivolja* och blanda väl.

5

Tillsätt vitlök, jordnötssmör, Goan Xacuti, sojasås, kokosmjölk och buljong till stekpannan med kyckling. Sjud i 3-4 min. Tillsätt nudlar, blanda väl och sjud i ytterligare 2-3 min. Smaksätt med limejuice, salt* och peppar*.

6

Häll av lagen från gurka. Servera nudlar och kyckling i jordnötssås i skålar. Garnera med salladslök och chili. Servera limeklyftor och picklad gurka vid sidan av.Tips: Servera chilin vid sidan av om du inte tycker om stark mat.