Skip to main content
Asiatiska nudlar

Asiatiska nudlar

med kyckling, jordnötssås och hempicklad gurka

En riktigt härlig helg börjar med en fantastisk fredagsmiddag, og vi här bjuder vi på det helt rätta receptet! Asiatiska nudlar med kyckling i jordnötssås med kokosmjölk och vitlök. Hempicklad gurka som tillbehör svänger du ihop på nolltid!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Goan Xacuti

1

Morot

Gurka

300

Kycklingbröstfilé

25

Vitvinsvinäger

4

Kycklingbuljong

25

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

1

Gurka, piccolo

½

Röd chili

1

Salladslök

200

Fullkornsnudlar

1

Vitlöksklyfta

200

Kokosmjölk

1

Ekologisk lime

25

Jordnötssmör

(Innehåller: Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

½

Salt

3

Socker (steg 1)

½

Vatten (steg 1)

Näringsvärden

Energi (kcal)490 kcal
Energi (kJ)2048 kJ
Fett28.8 g
varav mättat18.2 g
Kolhydrater15.5 g
varav socker10.2 g
Protein3.7 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Pickla gurka
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten*. Blanda vitvinsvinäger, socker*, vatten* och salt* (se mängd i ingredienslistan) till en lag i en skål. Tärna gurka i 1 cm stora bitar, blanda dem med lagen och sätt skålen åt sidan.

Förbered råvaror
2

Skala morot och skär den i tunna halvmånar. Finhacka (eller pressa) vitlök. Dela lime i klyftor. Skiva salladslök tunt. Dela chili [1/2 st, 2 pers] på längden och skiva tunt.

Stek kyckling
3

Skär kyckling i 5 cm stora bitar på separat skärbräda. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme och stek kyckling i 3-4 min. Tillsätt morot och stek i 2 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Koka nudlar
4

Lägg ner nudlar i det kokande vattnet och koka i 3-4 min, eller tills mjuka. Häll av vattnet, ringla över olivolja* och blanda väl.

Koka jordnötssås
5

Tillsätt vitlök, jordnötssmör, Goan Xacuti, sojasås, kokosmjölk och buljong till stekpannan med kyckling. Sjud i 3-4 min. Tillsätt nudlar, blanda väl och sjud i ytterligare 2-3 min. Smaksätt med limejuice, salt* och peppar*.

Servera
6

Häll av lagen från gurka. Servera nudlar och kyckling i jordnötssås i skålar. Garnera med salladslök och chili. Servera limeklyftor och picklad gurka vid sidan av.Tips: Servera chilin vid sidan av om du inte tycker om stark mat.