topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiska nudlar

Asiatiska nudlar

med jordnötssås och hempicklad gurka

.

Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

½

Röd chili

1

Morot

25

Vitvinsvinäger

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

Gurka

250

Kokosmjölk

120

Nudlar

1

Gurka, piccolo

1

Salladslök

1

Vitlöksklyfta

2

Gult currypulver

1

Lime

25

Jordnötssmör

(Innehåller Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

½

Salt

3

Socker

½

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)135 kcal
Energi (kJ)566 kJ
Fett6.14 g
varav mättat0.9 g
Kolhydrater13.39 g
varav socker8.7 g
Protein4.9 g
Salt3.1 g

Instruktioner

1

Koka upp vatten* i en medelstor kastrull. Blanda vitvinsvinäger med socker*, vatten* (se ingredienslistan) och salt* i en skål. Skär gurka i tunna skivor och lägg dem i skålen. Rör om och se till att gurkbitarna är täckta av vätskan. Ställ skålen åt sidan.

2

Skala och tärna morot i 1 cm stora bitar. Pressa vitlök. Dela lime i klyftor. Skiva salladslök och chili [1/2 st, 2 pers] tunt.

3

Skär kycklingfiléer i 5 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i 3-4 min. Tillsätt morotsbitarna och stek i 2 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiga när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Lägg nudlarna i kastrullen med det kokande vattnet. Koka dem i 6-7 min, tills de är mjuka. Häll av i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten*.

5

Tillsätt vitlök, jordnötssmör, curry, sojasås, socker* och kokosmjölk till stekpannan. Rör om och låt sjuda i ca 5 min. Tillsätt de kokta nudlarna och blanda runt. Låt sjuda i ytterligare 2-3 min. Smaksätt med limejuice, en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela nudlarna, kycklingen och den krämiga jordnötssåsen mellan era skålar. Servera med limeklyftor och picklad gurka vid sidan av. Strö över salladslök och chili (stark!) på de vuxnas tallrikar.