topBanner
Asiatiska nudlar

Asiatiska nudlar

med jordnötssås och hempicklad gurka

Barnvänlig

Slingra dig igenom en asiatisk snårskog av nudlar och smaka saftig kyckling som badat i en krämig ocean av jordnötssås. Tillsammans med lätt brännande chilli och uppfriskande syrlig lime får du en middag som luktar som en dröm, ser ut som ett paradis, och smakar som ett mirakel.

Allergener:glutenjordnöttersoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Gurka

25 ml

Vitvinsvinäger

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

1 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lime

½ st

Chili

1 st

Salladslök

0.3 paket

Nudlar

(Innehållergluten)

25 g

Jordnötssmör

(Innehållerjordnötter)

2 g

Gult currypulver

(Kan innehållaKan innehålla spår av sulfiter)

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

250 ml

Kokosmjölk

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten*

½ tsk

Salt*

1 msk

Socker*

Salt* och peppar*

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3376 kJ
Energi (kcal)807 kcal
Fett37 g
varav mättat24 g
Kolhydrater67 g
varav socker21 g
Protein46 g
Salt8 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en medelstor kastrull.

Blanda vitvinsvinäger med socker, vatten (se ingredienslistan) och salt* i en skål.

Skär gurka i tunna skivor och lägg dem i skålen. Rör om och se till att gurkbitarna är täckta av vätskan. Ställ skålen åt sidan.

2

Skala och skär morot i 1 cm stora bitar.

Pressa vitlök.

Dela lime i klyftor.

Grovhacka salladslök och chili [1/2 st, 2 pers].

3

Skär kycklingfiléer i 5 cm stora bitar.

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i 3-4 min.

Tillsätt morotsbitarna och stek i 2 min.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiga när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Lägg nudlarna i kastrullen med det kokande vattnet. Koka dem i 6-7 min, tills de är mjuka.

Häll av i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten*.

5

Tillsätt vitlök, jordnötssmör, curry, sojasås, socker* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och kokosmjölk till stekpannan. Rör om och låt sjuda i ca 5 min.

Tillsätt de kokta nudlarna och blanda runt. Låt sjuda i ytterligare 2-3 min. Smaksätt med limejuice, en nypa salt och peppar.

6

Fördela nudlarna, kycklingen och den krämiga jordnötssåsen mellan era skålar.

Servera med limeklyftor och picklad gurka vid sidan av.

Strö över salladslök och chili (stark!) på de vuxnas tallrikar.

Smaklig måltid!