
Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat med massor av spännande ingredienser. Vi steker räkor och wokmix med ljuvliga kryddor. Sen rör vi i sojasås, kokosmjölk och nudlar. Vi toppar härligheterna med färsk koriander, spicy chiliolja och knapriga jordnötter.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150
Udonnudlar
(Innehåller: Gluten)
8
Ga-Laksa
25
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
200
Kokosmjölk
1
Chiliflakes
1
Vitlöksklyfta
1
Koriander
20
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
150
Räkor
(Innehåller: Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla spår av: Sesam, Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Fisk, Blötdjur)
200
Wokmix
1
Olivolja (steg 1)
½
Olivolja (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
1
Vatten (steg 3)

Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4-6 min, eller tills mjuka. Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök. Blanda vitlök, chili, olivolja [1 msk I 2 msk] och en nypa salt i en liten skål, och ställ åt sidan.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek räkor och wokmix med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3-4 min, tills grönsaker är lätt mjuka.
Rör i Ga-Laksa och sjud i 30 sek, tills väldoftande.

Rör i sojasås, kokosmjölk och vatten [1 dl | 2 dl] i stekpannan.
Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat och räkor är genomstekta.
Precis innan servering, rör i nudlar och smaka av med salt och peppar.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Lägg upp nudelwok i skålar.
Toppa med korianderblad, ringla över chiliolja och strö över jordnötter.