Skip to main content
Asiatisk pulled bean bowl

Asiatisk pulled bean bowl

med vitlöksris och picklad rödlök (OBS! Ägg är en skafferivara)

4.2
(288)

Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi nämligen på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Pulled bean bowl med underbart vitlöksris med ingefära utgör basen. Vi kompletterar med med ljuvlig hemmapicklad rödlök och en krämig asiatisk majo.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete
Korn
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel
Antal portioner

150 g

Jasminris

1 st

Vitlöksklyfta

2 tsk

Ingefära

1 st

Gurka

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller: Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

240 g

Pulled beans

(Innehåller: Ägg, Soja, Gluten, Vete, Korn)

1 st

Citrusfrukt

1 st

Morot

1 st

Lök

12.5 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller: Sesam, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Smör (steg 1)

3 msk

Vatten (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

2 st

Ägg (steg 5)

Energi (kJ)3779 kJ
Energi (kcal)903 kcal
Fett39.9 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater89.5 g
varav socker20.5 g
Kostfiber4.2 g
Protein42.7 g
Kolesterol0.2 mg
Salt5.3 g
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skala morot i långa strimlor. Skiva rödlök tunt. Riv en nypa limezest och skär lime i klyftor. Skär gurka i tunna halvmånar.

Pickla rödlök
3

Blanda asiatisk dressing, majonnäs och en skvätt vatten* i en liten skål. Blanda hälften av rödlöken, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], vatten* [3 msk | 6 msk], en nypa socker* och salt* i en liten skål. Blanda så löken täcks av vätska och ställ åt sidan tills servering.

Koka pulled beans
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en mellanstor stekpanna på medelhög värme. Stek pulled beans och resterande rödlök i 3-4 min, eller tills mjuka. Tillsätt asiatisk woksås, limezest, en skvätt limejuice och en generös nypa peppar*. Koka i 1 min. Överför till en skål med lock för att hålla på värmen.

Stek ägg
5

Skölj av stekpannan och hetta sen upp en skvätt olivolja* på medelhög värme. Knäck ägg* [2 st | 4 st] och strö över en nypa sesamfrön. stek tills äggvitan är fast och äggulan är tillagad efter din smak, 4-5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Grovhacka koriander. Häll lagen från rödlöken.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris i skålar. Toppa med pulled beans, gurka, morot och picklad rödlök. Ringla över asiatisk majo och toppa med sesamstekta ägg. Garnera med koriander och resterande sesamfrön, och servera med limeklyftor.