Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med asiatisk woksås. Vi serverar vår underbara fläskwok med färgstarkt grönsaksris med pak choi och morot, krämig sesammajonnäs, koriander och limeklyftor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Vegansk sesammajonnäs
(Innehåller: Sesam, Soja, Vete, Gluten)
1 st
Koriander
150 g
Långkornigt vitt ris
300 g
Fläskkotlett hel
1 st
Lime
1 st
Pak choi
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)
2 st
Morot
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till stekning
2 msk
Vatten till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, grovhacka pak choi.
Riv morot (oskalad) grovt.
Skär lime i klyftor.
Skär kött i 2 cm breda skivor på en separat skärbräda. Krydda med salt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek pak choi, morot, salt och en nypa peppar i 3–4 min, tills mjuka. Lägg över i en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min, tills brynt och genomstekt.
Ta av från värme och tillsätt asiatisk woksås, vatten och en skvätt limesaft. Rör om tills genomvarmt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, grovhacka koriander.
Fluffa till det färdigkokta riset med en gaffel, och rör ner pak choi och morot.
Lägg upp ris och kött på tallrikar.
Toppa med sås och koriander.
Servera med svart sesammajonnäs och limeklyftor.