Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk fläskwok

Asiatisk fläskwok

med grönsaksris och färsk koriander

Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med asiatisk woksås. Vi serverar vår underbara fläskwok med färgstarkt grönsaksris med pak choi och morot, krämig sesammajonnäs, koriander och limeklyftor.

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Sesam
Soja
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller: Sesam, Soja, Vete, Gluten)

1 st

Koriander

150 g

Långkornigt vitt ris

300 g

Fläskkotlett hel

1 st

Lime

1 st

Pak choi

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till stekning

2 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3314 kJ
Energi (kcal)792 kcal
Fett31.6 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater88.8 g
varav socker18.5 g
Protein38.4 g
Salt4.6 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten. 

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Under tiden, grovhacka pak choi.

Riv morot (oskalad) grovt.

Skär lime i klyftor.

Skär kött i 2 cm breda skivor på en separat skärbräda. Krydda med salt.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek pak choi, morot, salt och en nypa peppar i 3–4 min, tills mjuka. Lägg över i en skål.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min, tills brynt och genomstekt.

Ta av från värme och tillsätt asiatisk woksås, vatten och en skvätt limesaft. Rör om tills genomvarmt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda grönsaksris
5

Under tiden, grovhacka koriander.

Fluffa till det färdigkokta riset med en gaffel, och rör ner pak choi och morot.

Servera
6

Lägg upp ris och kött på tallrikar.

Toppa med sås och koriander.

Servera med svart sesammajonnäs och limeklyftor.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image