topBanner
Asiatisk bowl

Asiatisk bowl

med stekta kikärtor, avokado och ris

Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad vegobowl med massor av härliga färger och ingredienser. Ris och kikärtor stekta i woksås bildar basen i bowlen som även innehåller tomater, kål och avokado. För att få ännu mer färg och smak toppar vi med asiatisk majo, chili och limeklyftor.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:glutensesamsojasulfiteräggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ st

Lime, ekologisk

1 paket

Kikärtor

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, sesam, soja, sulfiter)

12.5 g

Honung

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

1 påse

Koriander

150 g

Kålmix

1 st

Avokado

1 st

Salladslök

20 g

Asiatisk dressing

(Innehållergluten, sesam, soja)

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

½ st

Chili

1 st

Tomat

150 g

Jasminris

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt* (steg 1)

3 dl

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3122 kJ
Energi (kcal)746 kcal
Fett27 g
varav mättat4 g
Kolhydrater95 g
varav socker18 g
Protein19 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör ner ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och koka under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Riv en generös nypa limezest [1/2 st, 2P] och skär lime i klyftor. Skölj kikärtor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs kikärtor i 5 min, tills de har fått lite färg. Sänk till låg värme. Tillsätt en nypa limezest, asiatisk woksås [1/2 paket, 2P], honung [1/2 paket, 2P], sojasås och sesamfrön. Stek i 1-2 min tills såsen tjocknat något.

3

Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur fruktköttet med en sked. Skär det i tunna skivor. Grovhacka koriander. Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Finhacka salladslök.

4

Blanda asiatisk dressing, majonnäs och en skvätt vatten* i en skål. Blanda kålmix, en skvätt olivolja*, en skvätt limejuice, salt* och peppar* i en ny skål.

5

Rör i salladslök med riset när det är färdiglagat. Tillsätt koriander till kikärtorna och blanda väl.

6

Lägg upp ris i skålar. Placera stekta kikärtor, tomat, kålmix och avokado i var sin hörna av skålen. Toppa med asiatisk majo och chili. Servera med limeklyftor vid sidan av.