topBanner
Asiatisk bowl

Asiatisk bowl

med stekta kikärtor, avokado och ris

Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad vegobowl med massor av härliga färger och ingredienser. Ris och hoisinstekta kikärtorna bildar basen i bowlen som även innehåller tomater, kål och avokado. För att få ännu mer färg och smak toppar vi med asiatisk majo, chili och limeklyftor.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:glutensesamsojasulfiteräggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

½ st

Lime, ekologisk

1 paket

Kikärtor

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, sesam, soja, sulfiter)

12.5 g

Honung

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

1 påse

Koriander

150 g

Kålmix

1 st

Avokado

1 st

Salladslök

20 g

Asiatisk dressing

(Innehållergluten, sesam, soja)

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

½ st

Chili

1 st

Tomat

Ingår inte i din leverans

25 g

Salt* (steg 1)

300 ml

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3122 kJ
Energi (kcal)746 kcal
Fett27 g
varav mättat4 g
Kolhydrater95 g
varav socker18 g
Kostfiber15 g
Protein19 g
Kolesterol0 mg
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör ner ris och salt*, sänk till låg värme och koka under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Riv en generös nypa limezest [1/2 st, 2P], skär sen i klyftor. Skölj kikärtor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs kikärtor i 5 min, tills de har fått lite färg. Sänk till låg värme, tillsätt en nypa limezest, asiatisk woksås [1/2 paket, 2P], honung [1/2 paket, 2P], sojasås och sesamfrön och stek i 1-2 min tills tjocknat något.

3

Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur fruktköttet med en sked. Skär det i tunna skivor. Grovhacka koriander (även stjälkar). Halvera chili [1/2 st, 2P], kärna ur och finhacka. Finhacka salladslök.

4

Blanda asiatisk dressing, majonnäs och en skvätt vatten* i en skål. Blanda kålmix, en skvätt olivolja*, en skvätt limejuice, salt* och peppar* i en ny skål.

5

Rör i salladslök med riset när det är färdiglagat. Tillsätt koriander till kikärtorna och blanda väl.

6

Lägg upp ris i skålar. Placera stekta kikärtor, tomat, kålmix och avokado i varsin hörna av skålen. Toppa med asiatisk majo och chili. Servera med limeklyftor vid sidan av.