topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Äppelburgare

Äppelburgare

med karamelliserad lök och klyftpotatis

Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa vår syrliga äppelburgare och låt den karamelliserade lökens kittlande sötma kratta vägen för de spröda klyftpotatisens robusta sälta. Kapsla in smakerna i ugnsrostade briochebröd och toppa med färsk rucola.

Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

500

Potatis

1

Lök

1

Äpple

250

Nötfärs

15

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2

Briochebröd

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

40

Rucola

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)736 kcal
Energi (kJ)3079 kJ
Fett37.92 g
varav mättat11.4 g
Kolhydrater61.17 g
varav socker22.5 g
Protein38.49 g
Salt0.8 g

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis i 1 cm tjocka pommes och lägg dem jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Vänd och tillaga i ugnen tills krispiga, 20-25 min. TIPS: Vänd också pommesen halvvägs igenom tillagningstiden.

Karamellisera lök
2

Skiva lök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek lök i 10-15 min, eller tills den har karamelliserats. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt en klick smör* de sista 5 min av tillagningstiden.

Forma biffar
3

Skala och riv äpple. Blanda nötfärs, äpple och panko [1/2 påse, 2P] i en bunke. Krydda med salt* och peppar*. Forma färsen till en biff per person.

Stek biffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek biffar i 5-6 min per sida. Ta av stekpannan från värme när de är färdigstekta. Toppa dem med mozzarella och lägg på ett lock på stekpannan. Ställ åt sidan i 4 min så att osten får smälta. VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm bröd
5

Värm briochebullar i ugnen i 2-3 min. Skölj rucola, och blanda den sedan med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Servera
6

Dela briochebullar på mitten. Bre på majonnäs, lägg på rucola, biff och karamelliserad lök. Servera med pommes och resterande sallad vid sidan av.