topBanner
Äppelburgare

Äppelburgare

med karamelliserad lök och klyftpotatis

Populär

Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa vår syrliga äppelburgare och låt den karamelliserade lökens kittlande sötma kratta vägen för de spröda klyftpotatisens robusta sälta. Kapsla in smakerna i ugnsrostade briochebröd och toppa med färsk rucola.

Allergener:mjölkglutenäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

500 g

Potatis

1 st

Lök

1 st

Äpple

250 g

Nötfärs

15 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

2 st

Briochebullar

(Innehållermjölk, gluten, äggKan innehållaKan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av soja)

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

40 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

msk

Smör* (steg 2)

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4386 kJ
Energi (kcal)1048 kcal
Fett55 g
varav mättat16 g
Kolhydrater95 g
varav socker26 g
Kostfiber5 g
Protein49 g
Kolesterol0 mg
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Bakplåt
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis i 1 cm tjocka pommes och lägg dem jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Vänd och tillaga i ugnen tills krispiga, 20-25 min.

TIPS: Vänd också pommesen halvvägs igenom tillagningstiden.

2

Skiva lök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek lök i 10-15 min, eller tills den har karamelliserats. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt en klick smör* de sista 5 min av tillagningstiden.

3

Skala och riv äpple. Blanda nötfärs, äpple och panko [1/2 påse, 2P] i en bunke. Krydda med salt* och peppar*. Forma färsen till en biff per person.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek biffar i 5-6 min per sida. Ta av stekpannan från värme när de är färdigstekta. Toppa dem med mozzarella och lägg på ett lock på stekpannan. Ställ åt sidan i 4 min så att osten får smälta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Värm briochebullar i ugnen i 2-3 min. Skölj rucola, och blanda den sedan med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

6

Dela briochebullar på mitten. Bre på majonnäs, lägg på rucola, biff och karamelliserad lök. Servera med pommes och resterande sallad vid sidan av.