HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconÄppelburgare
topBanner
Äppelburgare

Äppelburgare

med karamelliserad lök och klyftpotatis

Barnvänlig

Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa vår syrliga äppelburgare och låt den karamelliserade lökens kittlande sötma kratta vägen för de spröda klyftpotatisens robusta sälta. Kapsla in smakerna i ugnsrostade briochebröd och toppa med färsk rucola.

Allergener:mjölkäggglutensenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 g

Briochebullar

(Innehållermjölk, ägg, gluten, senapKan innehållasesam, soja)

250 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

15 g

Rucola

50 g

Potatis

⅔ msk

Lök

Timjan

Äpple

Nötfärs

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Smör*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)524.9019 kcal
Energi (kJ)2196.1895 kJ
Fett41.1277 g
varav mättat14 g
Kolhydrater6.695 g
varav socker10.8 g
Protein32.3485 g
Salt0.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera pommesen jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Tillaga i ugnen tills krispiga, ca 30-35 min. TIPS: Vänd pommesen halvvägs igenom tillagningstiden.

2

Skiva lök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek lök och timjanblad från 1-2 stjälkar i 10-15 min, eller tills löken mjuknat och har karamelliserats. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt smör* de sista 5 min av tillagningstiden.

3

Riv äpple. Blanda nötfärs, äpple och panko [1/2 påse, 2 pers] i en bunke. Krydda med salt* och peppar*. Blanda ordentligt och forma färsen till burgare. Färsen räcker till en burgare per person.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek burgarna i 5-6 min per sida. Ta av stekpannan från värme när burgarna är färdigstekta. Toppa burgarna med mozzarella [1/2 påse, 2 pers] och lägg på ett lock på stekpannan. Sätt åt sidan i 4 min så att osten får smälta. VIKTIGT: Burgarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Placera briochebullarna på ett ugnsgaller och värm i ugnen i 2-3 min. Blanda rucola [1/2 påse, 2 pers] i en skål med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

6

Dela briochebullarna på mitten. Bre majonnäs på brödens skärytan, lägg på rucola, burgare och till sist karamelliserad lök. Servera med pommes frites och resterande sallad vid sidan av.