topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Äppelburgare

Äppelburgare

med karamelliserad lök och klyftpotatis

Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa vår syrliga äppelburgare och låt den karamelliserade lökens kittlande sötma kratta vägen för de spröda klyftpotatisens robusta sälta. Kapsla in smakerna i ugnsrostade briochebröd och toppa med färsk rucola.

Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Briochebröd

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

70

Rucola

500

Potatis

1

Lök

½

Timjan

1

Äpple

250

Nötfärs

15

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)525 kcal
Energi (kJ)2196 kJ
Fett41.13 g
varav mättat14 g
Kolhydrater6.7 g
varav socker10.8 g
Protein32.35 g
Salt0.8 g

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera pommesen jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Tillaga i ugnen tills krispiga, ca 30-35 min. TIPS: Vänd pommesen halvvägs igenom tillagningstiden.

Karamellisera lök
2

Skiva lök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek lök och timjanblad från 1-2 stjälkar i 10-15 min, eller tills löken mjuknat och har karamelliserats. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt smör* de sista 5 min av tillagningstiden.

Forma burgare
3

Riv äpple. Blanda nötfärs, äpple och panko [1/2 påse, 2 pers] i en bunke. Krydda med salt* och peppar*. Blanda ordentligt och forma färsen till burgare. Färsen räcker till en burgare per person.

Stek burgare
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek burgarna i 5-6 min per sida. Ta av stekpannan från värme när burgarna är färdigstekta. Toppa burgarna med mozzarella [1/2 påse, 2 pers] och lägg på ett lock på stekpannan. Sätt åt sidan i 4 min så att osten får smälta. VIKTIGT: Burgarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm bröd
5

Placera briochebullarna på ett ugnsgaller och värm i ugnen i 2-3 min. Blanda rucola [1/2 påse, 2 pers] i en skål med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Dela briochebullarna på mitten. Bre majonnäs på brödens skärytan, lägg på rucola, burgare och till sist karamelliserad lök. Servera med pommes frites och resterande sallad vid sidan av.