Är du misstänksam mot frukt i mat? Det här receptet kommer garanterat att omvända dig – ananasens sötma blir en perfekt kontrast till den BBQ-kryddade kycklingen! Vi använder själva ananasen i en färgglad salsa med gurka, rödlök och koriander och gör en underbar glaze på lagen. Medan kycklingen tillagas rostar vi cajunkryddad potatis och vispar ihop en krämig dippsås med gräddfil och lime.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Koriander
1 st
Lime
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 st
Gurka
300 g
Kycklingbröstfilé
5 g
BBQ-kryddmix
(Innehåller Ägg Kan innehålla Ägg)
500 g
Potatis
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½ burk
Ananasskivor
½ st
Rödlök
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Olja till salsa
¼ tsk
Salt till salsa
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till dipp
2 msk
Smör till glaze
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Under tiden, häll av ananas. Behåll lagen.
Grovhacka ananas och gurka.
Finhacka rödlök och koriander.
Blanda ananas, gurka, rödlök, koriander, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt och BBQ-krydda.
Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Halvera lime.
Blanda gräddfil, limesaft, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.
Smält smör och tillsätt ananaslag. Sjud i 1–2 min, eller tills något tjocknat.
Lägg upp rostad potatis, kyckling och ananassalsa på tallrikar.
Toppa kyckling med ananasglaze.
Servera med en klick dippsås.