Ananasglaserad BBQ-kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ananasglaserad BBQ-kyckling

Ananasglaserad BBQ-kyckling

med kryddiga rotfrukter och ananassalsa

Är du misstänksam mot frukt i mat? Det här receptet kommer garanterat att omvända dig – ananasens sötma blir en perfekt kontrast till den BBQ-kryddade kycklingen! Vi använder själva ananasen i en färgglad salsa med gurka, rödlök och koriander och gör en underbar glaze på lagen. Medan kycklingen tillagas rostar vi cajunkryddade rotfrukter och vispar ihop en krämig dippsås med gräddfil och lime.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Ägg
Sulfiter
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Koriander

1 st

Lime

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Gurka

300 g

Kycklingbröstfilé

5 g

BBQ-kryddmix

(Innehåller: Ägg Kan innehålla spår av: Ägg)

500 g

Potatis

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

113.5 g

Ananasskivor

½ st

Rödlök

1 st

Rotselleri

(Innehåller: Selleri)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till rotfrukter

1 msk

Olja till salsa

¼ tsk

Salt till salsa

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till dipp

2 msk

Smör till glaze

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3222 kJ
Energi (kcal)770 kcal
Fett37.6 g
varav mättat14.9 g
Kolhydrater65.2 g
varav socker12.6 g
Protein43.3 g
Salt3.9 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skala och skär rotselleri i 2 cm stora bitar.

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor.

Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.

Gör salsa
2

Under tiden, häll av ananas. Behåll lagen.

Grovhacka ananas och gurka.

Finhacka rödlök och koriander.

Blanda ananas, gurka, rödlök, koriander, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Stek kyckling
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt och BBQ-krydda.

Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Gör dippsås
4

Halvera lime.

Blanda gräddfil, limesaft, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Gör glaze
5

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.

Smält smör och tillsätt ananaslag. Sjud i 1–2 min, eller tills något tjocknat.

Servera
6

Lägg upp rostade rotfrukter, kyckling och ananassalsa på tallrikar.

Toppa kyckling med ananasglaze.

Servera med en klick dippsås.